Död och begraven (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 12)
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2013-10-16
Förlag
Månpocket
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
Dead and buried
Medarbetare
Stjernfeldt, Fredrik (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789175032511

Död och begraven

(39 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2013-10-16

Slutsåld

Så nära döden har kriminalinspektör Ben Cooper aldrig tidigare varit som i den nya, tolfte boken om honom och kollegan Diane Fry. Krypande spänning, smart intrig och trovärdiga karaktärer - Död och begraven är en kriminalgåta av bästa engelska snitt, med Peak Districts dramatiska landskap och idylliska byar som fantasieggande inramning.Fruktansvärda bränder härjar i det natursköna hedlandskapet. Hundratals brandmän och skogvaktare kämpar för att hindra lågorna att nå fram till det avlägsna värdshuset som en gång var ett berömt utflyktsmål men nu står övergivet och igenbommat.Ben Cooper och de andra poliserna i Edendale söker desperat svaret på frågan vem eller vad som ligger bakom de slumpartade bränder som förstört stora hedområden. Då görs mystiska fynd bland de förkolnade rester som elden lämnat efter sig. Det hela tycks vara ett ärende för arkeologer, tills man hittar något fruktansvärt som är av betydligt modernare datum.Diane Fry kallas till sin forna arbetsplats för att återuppta utredningen av de två turister som försvann i snöstormen kring jul. Hennes gamla parhäst Ben Cooper har fullt upp på sitt håll med både påtvingade förändringar i polisorganisationen och krångel i privatlivet. Bränderna väcker dessutom liv i en händelse i hans förflutna som får en ny, högst oroande innebörd. Vissa drar sig inte för att göra vad som helst för att han inte ska minnas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Död och begraven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ännu en deckare om engelska hedar
    Hans E (Åkersberga), 3 mars 2015

    Stephen Booth trampar vidare med sina huvudfigurer men de engagerar inte längre. Det känns som Booth hamnat i en återvändsgränd och behöver en förnyelse. Och hur många deckare har försvinnanden på ödsliga hedar som tema? Även det känns tröttsamt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen Booth