Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2013-10-16
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wickholm Formavd. (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
177 g
SAB
641.013,Qca
ISBN
9789175032696

Food Junkie : livet, maten, döden

(2 röster)
Pocket, Svenska, 2013-10-16
48 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jakten på den ultimata smakkicken

Efter en urspårad kväll på Operakällaren förs Mons Kallentoft akut till sjukhus. Medan läkarna kämpar för att rädda hans liv ställer han sig frågan: Varför har jag levt mitt liv på det här viset?

Restaurangerna, dryckerna och maten har fått Mons att spendera en förmögenhet och försaka nästan allt i ett maniskt sökande efter den ultimata smakkicken, från rykande stånd med gatumat i Bangkok till femstjärniga krogar i New York.

I Food Junkie är gastronomi på liv och död, ett sätt att fly och söka en sanning om sig själv. Det är en febrig kärlekshistoria, en berättelse om att överleva och om att försöka hitta hem, trots tillvarons allra mörkaste sidor.

"En bok för alla Food Lovers ... Om mat utan recept - men full av försök att sätta fingret på meningen med livet."
Metro

"I Food Junkie gör Mons Kallentoft gör krogen till sitt tempel."
TT Spektra

"Hans skildring handlar inte om statusjakt, utan om eldfängd passion. Fråga ett hockeyproffs vad han känner när han sätter en puck i nättaket och avgör en VM-match. Fråga en poet vad han känner när han hittar metaforen som får hans text att öppnas i ett djup utan botten. Eller fråga en konnässör vad han upplever när han sväljer en årgångschampagne och känner den gifta sig perfekt med ostronen. Förmodligen pratar de om ungefär samma sak, ett fullständigt uppgående i nuet, ett tillstånd där man glömmer förflutet och framtid och slukas av en förtätad livskänsla av närmast religiös dignitet. På det gastronomiska området finns förmodligen få människor som bättre känner till svaren än Mons Kallentoft."
Dagbladet

"Det är inte utan en rysning (eller leende) man läser denna fascinerande, personliga, emellanåt kåserande, lite mörka självutlämnande skildring."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Food Junkie : livet, maten, döden
  2. +
  3. Nya livet : om att leva till 100, arbeta till 75, börja om vid 50 och komma igång vid 25

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya livet : om att leva till 100, arbeta till 7... av Fredrik Reinfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 107 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Food Junkie : livet, maten, döden