Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Opcop (del 3)
Antal sidor
506
Utgivningsdatum
2014-03-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
266 g
SAB
Hc
ISBN
9789175032771
Blindbock (pocket)

Blindbock

(66 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-03-13
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blindbock Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Arne Dahl har skapat en egen skola inom den svenska deckartraditionen - han förenar världsomfattande intriger med intelligens, spänning och genuin litterär kvalitet." Lars Kepler.

Vilka är det egentligen som ligger bakom alla tiggare som sprider sig över Europa? Och vad har det för koppling till det sms som EU:s miljökommissionär får i limousinen hem från invigningsbanketten för Europols nya, pampiga högkvarter i Haag? Och till den tilltagande rasismen i Europa? För att inte tala om den döende mannen som släpper en mobiltelefon i en blind tiggares tiggarskål vid Hornstull i Stockholm?

Det är het sommar i Europa. Europol får information om att ligorna som hanterar Europas tiggare styrs centralt och har kopplingar till större människohandel. Sedan ett par veckor har Paul Hjelm och hans Opcop-grupp storövervakning på den misstänkta ledningen för kontinentens tiggarligor. Gruppen befinner sig i en utrymd våning på ena sidan av en kanal i Amsterdam och spanar på en lägenhet på den andra.

Just vid den här tiden blir Europol större. Den före detta polisbyrån, numera EU-myndighet, flyttar till ett mäktigt nytt högkvarter i Haag. Samtidigt sker ett drastiskt genombrott i den hittills rätt tröstlösa övervakningen.

Och uppenbarligen försöker någon dessutom pressa en av Europas högst uppsatta politiker, den franska EU-kommissionären Marianne Barrière, just som hon är på väg att lägga fram ett internationellt lagförslag som äntligen kommer att sätta Europa på rätt kurs igen. Paul Hjelm tvingas ta inofficiella vägar för att utreda utpressningen, inte alltid så vackra, och spåren leder mot Europas högerextrema miljöer. När Kerstin Holm kommer på att han har anlitat Gunnar Nyberg, före detta polis i A-gruppen, bosatt i Grekland, för ett uppdrag är det redan för sent. Nyberg har begett sig in i mörkrets hjärta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blindbock
 2. +
 3. Dancing queen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dancing queen av Denise Rudberg (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Blindbock. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lycklig
  Gunn Andersson, 13 november 2014

  Sällan lyckliga slut i moderna deckare men denna var verkligen feel good. En upplösning som förlöste de tidigare, rätt mörka böckerna i serien.

 2. Lite för rörigt för min smak
  Tomas Goldbach, 16 augusti 2014

  Det tog alldeles för lång tid att komma till det väsentliga och stundtals kändes det som en allt för rörig uppbyggnad av innehållet.

 3. Aktuellt ämne
  Ingegerd Nilsson, 5 augusti 2014

  Lite för långsam när man skuggar o bevakar, men spännande. Poliserna är så fantastiskt duktiga på allt så för mig är de en aning för otroliga.

 4. Samhällskritisk
  Anneli Kristensen, 29 juli 2014

  Läser Arne Dahl för hans första serie var fantastiskt bra, men sedan en svensk halvbra polis blev chef för Europeiska FBI så känns det mindre trovärdigt och lite lamt ibland. Författarens detaljerade kunskapsuppvisningar gällande historia, politik etc kan bli övermäktigt ibland, samtidigt är persongalleriet lite slarvigt. Han levererar dock samhällskritik som gör hans böcker läsvärda.

 5. Rörigt
  Solnasnackar'n, 12 juni 2014

  Blindbock tillhör enligt min mening inte den allra bästa av Arne Dahl. Det var alldeles för många sidointriger och allt för många människor att försöka hålla reda på. Det var svårt i och med att jag inte sträckläste boken.
  Trots allt - den internationella prägeln är ett plus.

 6. Händelselös
  sollan, 12 juni 2014

  Inte en bok i min smak. Har läst flera Arne Dahl förrut men denna är en besvikelse. Mycket rörigt med ständigt nya personer inblandade, många platser och ingen spänning, bara krångliga handlingar som inte ledde till något i mitt tycke. Måste dock erkänna att jag inte orkade läsa mer än halva boken vilket ju var 250 sidor, men väntar mej dock lite mer spänning och handling efter så många sidor. Tjyvläste lite framåt, men kunde inte finna något som fångade mitt intresse.

 7. Blindbock av Arne Dahl
  Ingrid Hedlund, 27 april 2014

  Säger bara ARNE DAHL, han har gjort det igen!! Genialt skrivit. Går inte att lägga ifrån sig. Måste läsas.
  Längtar till nästa pocket utkommer.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Arne Dahl