Levande och döda i Winsford (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2014-06-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hagen, Karin (form)
Dimensioner
179 x 110 x 28 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc
ISBN
9789175032818
Levande och döda i Winsford (pocket)

Levande och döda i Winsford

(96 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket Svenska, 2014-06-12
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En kväll i november anländer en kvinna till byn Winsford på Exmoor i sydvästra England. Med sin hund bosätter hon sig i ett ensligt beläget hus uppe på heden. Hon använder inte sitt riktiga namn och hennes avsikter med vistelsen är oklara. Hon vandrar bland törnen, dimmor och vildhästar. Hon har bestämt sig för att överleva sin hund.
Hon har ett förflutet och en historia. Vad har hänt med hennes man? Är han i livet? Vem var han egentligen och vad var det som hände i Marocko för trettio år sedan?
Och är det någon som letar efter henne?
Levande och döda i Winsford är en bok om att fly från sitt gamla liv. Om att försöka göra upp. Om att kanske börja om trots att man inte är någon ungdom längre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Levande och döda i Winsford
 2. +
 3. Himmel över London

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himmel över London av Håkan Nesser (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Levande och döda i Winsford. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa slutet
  Monica Lundqvist, 27 december 2016

  Håkan Nesser är bra på att hålla spänningen uppe och jag tycker om hans sätt att tänka och behandla språket.

 2. Nesser levererar
  Roland Sörqvist, 21 oktober 2014

  Som alltid så beskriver Nesser framför allt personerna bra och deras inre känslor och relationer.
  För mig som så smått närmar mig pension(59 år) är det mycket tänkvärd.
  Det finns en sensmoral vad som är tillåtet att göra moraliskt och vad som är tillåtet juridiskt.

  Huvudpersonen val kar jag inga betänkligheter mot alls utan hade gjort samma i hennes kläder.
  Nu har jag upplösningen kvar som gör att jag knapp kan bärga mig.

  Svagheten är att Nesser överdriver använd... Läs hela recensionen

 3. Nesser är bäst,även när han inte är bäst
  molkosaki, 20 oktober 2014

  Mycket bra! Som vanligt ! Nesser är bara bäst på att ge spännvidden mellan det vardagsnära och det filosofiskt,existesiellt djupa - i ett . Så även här! Jag gillar att Nesser inte delar ut färdiga åsikter , bedömningar - utan mer överlåter åt läsaren att känna in och själv ta ställning. Tänk att någon -Håkan Nesser - har sån förmåga att bakom en berättelse lyfta frågor om moral , kränkthet , omedvetna känslodjup. Det är mycket bra litteratur ! Kanske inte bästa Nesserboken jag läst , men mycket bra.

 4. Deckare / roman
  Chirstina Carlsson, 15 september 2014

  En annorlunda berättelse som för läsaren in i en handling som är svår att förutse i förväg. Fascinerande berättelse som tar en stund att förstå hur är uppbyggd. Det hade varit roligt att få läsa en fortsättning.

 5. Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser
  Ulla Andersson, 18 augusti 2014

  Boken mycket bra på grund av den fina miljöskildringen. Miljön skidrad så man verkligen ser allt och känner dofter från naturen. Så naturligtvis också en fantastisk berättelse och den suveräna behandlingen av språket.

 6. Överraskande njutning
  Kärran, 15 augusti 2014

  En fullständigt ljuvligt njutbar läsupplevelse. Nesser är en lysande stjärna på MIN författarhimmel. Vill bara läsa mer och mer av denne empatiske, humoristiske och spänningsskapande författarbegåvning. Han överraskar ständigt med nya upplevelser.

 7. En bok att stäckläsa
  Ingegerd Nilsson, 5 augusti 2014

  Mycket bra. Håller nyfikenheten om vad som hänt vid liv under hela boken. Kunde inte lista ut hur det skulle sluta förrän på sista sidan.

 8. Svag Nesser-bok
  Folke, 3 augusti 2014

  Jag är van att med spänning läsa Håkan Nessers böcker. Den här saknar tyvärr den intelligens som vi är vana att se. Boken blir enbart en tjatig upprepning av en handling om en kvinna som vandrar väg upp och väg ner med sin hund - sida efter sida. Enstaka överraskande händelser återges under resans gång, men det skapas ändå aldrig någon spänning. Boken bara segar. Inte ens då upplösningen närmar sig blir jag berörd. Många av händelserna från tidigare i boken - som möjligen var tänkta att skapa... Läs hela recensionen

 9. Riktigt bra
  Alva F, 31 juli 2014

  Har man läst mycket Nesser så kan man ju tro att man lärt sig hur han brukar bygga upp sina dramaturgiska kurvor, i alla fall kan jag, som läst det mesta, känna på det viset. Man slutar bli förvånad när hemligheterna avslöjas, så att säga. Men i den här berättelsen slopar han helt sin gamla taktik, eftersom den i detta fall hade blivit alldeles för uppenbar, och fokuserar istället på helt andra saker än vem mördaren är. Till exempel på hur det är att bo på en hed alldeles själv med bara en hu... Läs hela recensionen

 10. En dråplig historia och underbart språk!
  Boel Persson, 31 juli 2014

  Facinerande historia om hur ett ögonblicks beslut kan förändra en personsliv. Hur förändring kan väcka ett starkt behov att tänka över det liv som varit.
  En läsnjutning! Läs!

 11. Att vända blad i livet och börja om...
  Inger Schill, 23 juli 2014

  Håkan Nesser är som vanligt ett säkert kort. "Levande och döda" håller dig vaken långt in på småtimmarna. Psykologiskt thriller och en fin läsupplevelse till sista sidan.

 12. Nesser i högform
  Nesservän, 23 juli 2014

  Som vanligt är Nessers bok, i ett lågt tempo, och mycket läsvärd, kanske något "snöpligt slut men som alltid är hans böcker fantastiska.

 13. Klurig!
  Seppan (Värmdö), 9 juli 2014

  En bok som börjar i ett stillsamt tempo och sedan ökar. Persongalleriet och beskrivningen av miljöerna, är på Håkan Nessers speciella sätt, en fröjd för "läsandets öga".
  Läs den och njut!

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Levande och döda i Winsford