En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2014-02-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Kosa, Ladislav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
133 g
SAB
Hc
ISBN
9789175032979
En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret (pocket)

En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2014-02-13
48
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Att åldras med sin stad

"Ibland tror jag inte att det finns klass, jag tror att det finns makt och vanmakt, makt och maktlöshet. Min bror undrar: Men är inte det klass?"

Detta är en berättelse om klass - om hat och övergrepp, om sjukdom och tillfrisknande. Om Malmö, en hemstad befolkad av spöken och vålnader. Det är en bok om att åldras tillsammans med sin stad. Till slut befinner man sig i en sluten cirkel där varje länk bär sin betydelse och ingår i ett större mönster. Ögonblick läggs till ögonblick som bildar en kalejdoskopisk bild. Det är en bok om en mor. Om utsattheten. Om hopp och förtröstan. En bok om skuggorna som växer långt in i morgonljuset för att till och med skapa natt mitt på dagen, en bok om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly. Det är också en berättelse om den som lät utnyttja just detta - att barn är byten, lamm som räven bara kunde rispa och bära hem. En bok om en fattigdom som känns avlägsen och som ändå finns bara runt knuten, en bok om självmord, skuld, skam - om vad som händer när man plötsligt står ensam kvar, när alla är borta - och stadens kollektiva minne förvandlas. Om vem som då har rätt att berätta om hur det var och är.

"Han hör enligt min mening till vår tids mest intressanta och angelägna författare. Hans nya bok är en sorgesång som blir till protest mot det meningslösa lidandet och en lovsång till människovärdet." /Helle Klein, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret
  2. +
  3. Det här är inte mitt land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här är inte mitt land av Kristian Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 95

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fulländad.
    Åke Jönsson, 20 april 2014

    Alla delarna i trilogin, "Yarden," Och allt skall vara kärlek" samt "En hemstad är underbar läsning med ett poetiskt språk, där klass, kristlig nåd och kärlek sammanbinds. Fantastisk bedrift.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om En hemstad : berättelsen om att färdas ge...