Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2014-03-13
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
203 g
SAB
Oe
ISBN
9789175033075
Spår (pocket)

Spår

(43 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2014-03-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En kall vinterkväll 2001 förs två män ut till ett väntande flygplan på Bromma flygplats. De har fått sina kläder uppskurna av maskerade män i rånarluvor, och barfota leds de ut till planet försedda med blöjor, overaller, handbojor, fotbojor och huvor. Dagen därpå torteras de av Mubarakregimens säkerhetstjänst i Egypten. Två år senare börjar tre journalister nysta i historien om de två egyptierna och ett mystiskt flygplan med beteckningen N379P som dyker upp på en rad platser runt om i världen där människor samtidigt verkar försvinna spårlöst. Spåren leder in i en värld med hemliga CIA-agenter, italienska åklagare och en flygflotta med exklusiva affärsplan som transporterar en mycket speciell typ av last. Spår är en dokumentär thriller och en spännande berättelse om tre journalisters ihärdiga sökande efter sanningen. Men framför allt är det en berättelse om världen efter den 11 september, om svenska tjänstemän som blundar med öppna ögon, och om en av de största politiska skandalerna i Sveriges moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spår
 2. +
 3. En enda tår

De som köpt den här boken har ofta också köpt En enda tår av Angèle Lieby (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Spår. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sverige svek sina löften
  Pia, 27 oktober 2015

  I december 2001, i kölvattnet efter 9/11, avvisades de egyptiska regimmotståndarna Ahmed Agiza och Mohammed Alzery från Sverige med hemligt CIA-flyg från Bromma till Egypten, stämplade som terrorister. Då var Anna Lindh utrikesminister, Göran Persson statsminister och Thomas Bodström var justitieminister. Agiza och Alzery handfängslades, fick andra kläder på sig och ögonbindlar samt stolpiller instoppade i baken och blöjor. Sen bar det iväg till långvarig tortyr i fängelser i Egypten. Innan a... Läs hela recensionen

 2. Lärorikt om grävande journalistik och bleka politi
  Ann-Charlotte, 29 april 2015

  En väldigt spännande bok om utvisningarna of två egyptiska män från Sverige till säker tortyr i Egypten i efterdyningarna av 9-11. Men framför allt lärorikt om hur grävande journalister arbetar. Och en riktig ögonöppnare för hur falskt och eländigt saker hanteras i maktens korridorer när trycket utifrån (läs USA) blir för hårt.

 3. Bra fiktiondokumentär
  Solnasnackar'n, 1 september 2014

  Är ovanstående rubrik den rätta beskrivningen av Lena Sundströms bok om den fatala om omänskliga utvisningen av två egyptier från Sverige till Egypten med CIA:s hjälp? Mycket bra beskrivet och troligen (?) väl dokumenterat. En bok som sträcklästes.

 4. Lena Sundström, Spår
  Ulla Andersson, 18 augusti 2014

  En bok som upprör. Man bara sträckläser, Vilket otrolIgt arbete som ligger bakom denna bok. Språket är föredömligt. Glasklart och lättläst. Skildrar ju en fruktansvärd händelse men på ett sakligt sätt.

 5. Journalistporr
  FredrikH, 5 augusti 2014

  Alldeles för mycket fokus på "grävarbetet" som låg bakom avslöjandet. Imponerande och nödvändigt arbete förstås men det märks att det är till journalisterna bakom avslöjandet som författaren har haft åtkomst.
  Jag hade hoppats på att få veta mer om vad som hände vid avvisningen - hur gick det till på UD, SÄPO etc men här har författaren inget mer än vad som framgått i reportagen på tv, dvs att det mörklagts och är en skandal.
  Boken är mycket välskriven, researcharbete och källhänvisni... Läs hela recensionen

 6. Otroligt!

  Det är otroligt att detta händer i Sverige. Lika otroligt som att dessa journalister fått reda på allt genom idogt arbete. Lena Sundström har återgett det hela på ett sätt som är både intressant och lätt att ta till sig. Bra gjort!

 7. Läsvärt om svensk feghet
  Lottisen, 8 juli 2014

  Jag tycker boken var svår att komma in i. Men knappt halvvägs blev den mer och mer spännande. Beskrivningen av det fantastiska journalistteamets noggrannhet och mod grep ordentligt tag i mig. Och jag blir inte förvånad över svenska politikers och tjänstemäns flathet gentemot USA och brist på mod att ta ansvar för vad de gjort. Det känns som om Sverige, när det passar, slår sig för bröstet för vår medmänsklighet och öppenhet i samhället. Men när det bevisats att man har agerat med utgångspunkt... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Spår