Varför kom du hit? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2014-02-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Möller, Johanna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
152 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033082
Varför kom du hit? (pocket)

Varför kom du hit?

(5 röster)
Pocket Svenska, 2014-02-13
56
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mord, himlastormande vänskap och reslustens globala ojämlikhet

Ellen och Henrik åker till Colombia med planen att backpackresa vidare genom Sydamerika. Första stoppet är hostel Papegojan i Bogotá, Colombia. Men medan Henrik vill avverka resmålets sevärdheter och sedan dra vidare enligt utstakad reseplan så vill Ellen stanna kvar. Hon blir omedelbart vän med Lila, den enda colombianskan som bor på hostelet. Det är den sortens vänskap som flammar upp likt en häftig förälskelse. Precis som Ellen drömmer Lila om att resa, men som colombian är det mer eller mindre omöjligt att ta sig till andra kontinenter.
På hostelet bor även The Swedish guy, en frilansjournalist som drömmer om att göra djärva frilansreportage om landets knarkhandel, också han med särskilda band till Lila. En annan flitig besökare är Jhony, en colombiansk småskalig knarkhandlare som förser gästerna med droger och som Lila och Ellen betraktar lite som en lillebror.
Parallellt med vardagen på Papegojan rullas ett efteråt upp där man som läsare förstår att Lila råkat ut för något fasansfullt, troligen trafficking. Så småningom glider historierna samman och blottar hur backpackerturisternas aningslöshet drabbat Lila på värsta tänkbara sätt.
Det här är en berättelse om ett mord. Om en främmande kontinent. Om människorna, erfarenheterna och minnena man vinner. Om liv, värdighet och pengar som andra förlorar. Om turism, fattigdom, knarkhandel, klasskillnader och människohandel. Samtidigt en kärleksförklaring till backpackerlivet, till Colombia och Sydamerika, till den romantiska drömmen om att ge sig av på Den Stora Resan. Spännande litteratur någonstans i gränslandet mellan reportage, fiktion och debattbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför kom du hit?
  2. +
  3. Ett litet liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett litet liv av Hanya Yanagihara (pocket).

Köp båda 2 för 115 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Julia Svanberg

Bloggat om Varför kom du hit?