Min pappa Ann-Christine (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2014-09-17
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
179 x 110 x 13 mm
Vikt
119 g
SAB
Lz Roxberg, Ester
ISBN
9789175033464
Min pappa Ann-Christine (pocket)

Min pappa Ann-Christine

(35 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2014-09-17
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
År 2010 kommer 58-årige prästen och trebarnspappan Åke Roxberg ut som Ann-Christine och lever idag som kvinna. Detta är dottern Esters berättelse om vad som händer när man plötsligt får en pappa som heter Ann-Christine. Ingen var förberedd på att den hobbysnickrande prästen och trebarnspappan Åke Roxberg skulle förändra sitt liv, allra minst familjen. Ester Roxberg skriver om att förlora en förälder, som ändå finns kvar i en annan skepnad. Hon försöker förstå och acceptera, döljer sin vrede, lägger pussel med sina hågkomster. Hon minns sin barndom som prästens yngsta och vilda dotter och sin uppväxt i Zimbabwe och Småland under en tid då hemligheten ännu var gömd. Minnen som nu måste omprövas på väg mot det nya, som ingen vet hur det ska bli. "Hej, jag skulle vilja boka kyrka till vår sons dop. - Ja, det ska vi ordna. - Men min pappa är präst och vi vill att han döper. - Ja, helt okej, vad heter han? - Ann-Christine Roxberg. - Jaså, jag tyckte du sa din pappa. - Ja. - ... Jaha."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Min pappa Ann-Christine. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Smakar mer
  Anni, 24 juli 2019

  Ester Roxberg har ett mycket bra språk och vet att använda det. Hon uttrycker sig klart, genuint och närvarande. Formen hon valt passar väl till innehållet. Jag valde att läsa boken, eftersom jag var nyfiken på innehållet. Detta kändes mycket genomarbetat, väl avvägt och ger ett komplett intryck. Efter att ha läst "Min pappa Ann-Christine" är jag nyfiken på vad mera författarinnan skrivit.

 2. En viktig bok
  Eleonora, 29 mars 2016

  Tack vare böcker som denna, ökar förståelsen för att allt inte är så förutsägbart som samhällets normer vill föreskriva. Leve olikheten och död åt normerna! Det är befriande att läsa om Ann-Chritines resa från dotterns perspektiv. Ser fram mot en fortsättning med Ann-Chritines egen berättelse :)

 3. En tänkvärd bok.
  Maria S, 27 oktober 2015

  En annorlunda skriven bok, inte som jag förväntade mig att den skulle vara skriven, som en vanlig roman, utan i korta kapitel med ett annorlunda upplägg.
  Mycket läsvärd om ett ämne och en verklig livsresa, som alla borde läsa. Den ger stor förståelse och insikt i något som många inte kommit nära. Mycket utlämnande och kärleksfullt skriven!

 4. Pappa/morfar ?
  Levlivia, 17 december 2014

  Läsvärd! Jag kunde leva mig in i situationen. Lätt att säga och tro att man är vidsynt men när man ställs på prov är det nog inte så självklart hur man reagerar. En eloge till författaren, starkt att kunna skriva så självutlämnande !

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ester Roxberg