Marconi Park (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Erik Winter (del 12)
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2014-10-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 120 x 20 mm
Vikt
193 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033525

Marconi Park

(43 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-10-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det går mot vår i Göteborg, och Erik Winter känner hur hans sinne ljusnar när dagarna blir längre.Men verkligen hinner ikapp honom, som den alltid gör. En tidig morgon står han i ett värdelöst ljus under en värdelös himmel och ser ner på ett lik av en man som dött en våldsam död. En plastpåse har trätts över mannens huvud. På mannens kropp ligger en avriven bit kartong på vilken någon med bred pensel skrivit en versal bokstav. Det blir fler offer, i Göteborg och Stockholm, med samma sorts våldsamt tecknade lappar. Samtidigt som Winter lägger pussel med lapparna för att kunna utläsa ett ord, försöker man alltmer deseperat finna ett samband mellan de mördade. Det är ett mysterium.En av de verkliga pionjärerna i det som kallas det svenska deckarundret, Åke Edwardson, är tillbaka med en ny Winter-roman, den tolfte i ordningen. Marconi Park, som är ett bostadsområde i Göteborg, har fått ge namn åt den tolfte romanen med Erik Winter i huvudrollen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marconi Park
 2. +
 3. Det trettonde fallet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det trettonde fallet av Åke Edwardson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Marconi Park. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Marconideckare
  Strulputte, 13 juli 2021

  Inte en bra bok. Många svordomar och trög handling.
  Först när det är 30 sidor kvar nämns slutsatser om mördaren, innan dess är det bara lösa försök till handlingar. Ej bra som hans äldre böcker.

 2. Bra hantverk
  urban andersson, 27 november 2015

  Edwardsson levererar ännu en bok i samma stil som de senare Winterböckerna, lite svart och dyster skildring av Göteborg och samhället i stort, kombinerat med en relativt snårig intrig. Ett gott hantverk, spännande bok, men inget nyskapande. Om man bara är sugen på en Winter-bok, så håller den god klass.

 3. Evigt ältande
  ALP, 12 mars 2015

  Har alltid gillat hans böcker, speciellt de tidigare, men tyvärr har de blivit flummigare och tröttare.
  Huvudpersonens eviga funderande och ältande för varje steg och synintryck är bara för tröttsamt och gjorde själva kriminalhandlingen i denna bok till en bihandling vid sidan av ältandet. Synd!

 4. Lite besviken
  Emy Eriksson (Göteborg), 20 februari 2015

  Jag tycker hans tidigare böcker varit bättre. Här får jag inte tag på vad det egentligen är som orsakar Winters oro. Det blir dessutom lite tjatigt med alla whisky-sorterna.

 5. Inte hans bästa
  Cath, 8 januari 2015

  Sådär faktiskt. Blir mer och mer Winter och mindre och mindre deckarhistoria. Tycker inte han kommer i mål riktigt. Inte alls lika fängslande som de tidigare böckerna.

 6. Helt ok deckare i typisk Edwardsson-stil
  molkosaki, 30 oktober 2014

  Men harlite glappig känsla i förklaringen det historiska drama-trauma som grundat händelseförloppet. Känns inte skriven med nåt fullt engagemang-utan vissa saker har fått "duga". Den riktiga nerven saknas -och man blir inte helt uppkopplad till Winters febriga driv söka förklaring. Men ok som sagt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Åke Edwardson