Massor av pocketfynd
Norrsken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Systrarna Stiernfors (del 1)
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2014-10-15
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
177 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033587
Norrsken (pocket)

Norrsken

(23 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2014-10-15
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Romantiskt drama i svensk herrgårdsmiljö

Norrsken är första delen i en ny serie med historiska kärleksromaner av den uppskattade författaren Frida Skybäck. Vi kommer att få följa systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne. Likt en modern Jane Austen skildrar Frida Skybäck de tre systrarna och deras kärlekar, glädjeämnen och problem under 1800-talets mitt.

Den äldsta systern Cecilia Stiernfors återvänder hem till Rosenlund efter en lång tids frånvaro. Var hon egentligen har varit och vad hon har gjort är höljt i dunkel, men hon är inte längre densamma. Djupt olycklig drar hon sig undan, skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth var tidigare hennes förtrogna men har nu allierat sig med den yngsta, utlevande och provokativa systern Amelie. Den enda ljuspunkten är lillebror Benjamin, som är ensam arvinge till gården.

Föräldrarna är ivriga att få äldsta dottern bortgift och hittar en lämplig kandidat i den franskättade adelsmannen Jacques Rousseau. Cecilia tvingas in i ett äktenskap med en man hon inte älskar. För vad är alternativet om hon inte gifter sig? Och vad vill egentligen Ludvig som plötsligt dyker upp? Cecilia vet inte längre vad hon känner när hon återser ungdomskärleken som reste till Italien och sedan aldrig hörde av sig.

Norrsken är en stämningsfull och gripande skildring av en ung 1800-talskvinnas begränsade möjligheter att bestämma över sitt eget liv. Ett romantiskt drama för alla som älskar Downton Abbey och systrarna Brontë.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Norrsken
 2. +
 3. Polarnatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polarnatt av Frida Skybäck (pocket).

Köp båda 2 för 109 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Norrsken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nästa del
  Birgitta Jacobsson, 4 oktober 2016

  Böckerna om syskonen fångade mig och jag ser fram emot nästa bok som avslutar syskonens öden!? Jag hoppas att jag har den att se fram emot 😀

 2. Olycklig kärlek/tvångsäktenskap
  Gudrun Rantala, 2 januari 2016

  Historia som sakta tar sig framåt och skildrar dåtidens maktlöshet ur ett kvinnoperspektiv. Den väcker frustration men även tacksamhet för att kvinnans ställning i Sverige idag är mycket bättre än i mitten av 1800-talet. Många kvinnor runt om i världen drabbas fortfarande av samma öde som Cecilia i boken.

 3. Underbar bok
  Stina W, 1 december 2015

  Är så glad att jag läste den här fantastiskt fina boken. Den innehåller allt jag gillar: kärlek, drama, familj och historia. Det känns lite som att kliva in i en annan värld. Jag sögs genast in i boken och tyckte att den var både vacker och spännande. Välskriven underhållning som får en att längta efter nästa del i serien!

 4. Förutsägbar och omständig!
  Anna, 29 juni 2015

  Den här boken skulle kunna sammanfattas i tre kapitel. Det stora mysteriet som skulle nystas upp allt eftersom gick att lista ut redan i det andra kapitlet. Känns som om den är skriven enbart för att kunna göra en serie av böcker där den fortsatta handlingen ska baseras på det val huvudpersonen gör i den här boken. Men, detta är min personliga smakpreferens som talar.

  Om man gillar lidande och olycklig kärlek tycker man säkert om den här boken.

 5. Trist
  Maria, 9 januari 2015

  Hela boken igenom satt jag och väntade på att huvudpersonen skulle sluta vara så outhärdligt mesig och börja göra något. Men det hände aldrig.

 6. Jag älskar denna bok!
  Boktanten, 20 oktober 2014

  Jag bara älskar den här boken! Det är verkligen en finstämd berättelse om livet för en ung kvinna på 1800-talet. Fylld av kärlek, spänning, sorg och dramatik är det en riktig bladvändare. Det enda negativa är att den tar slut fort. Jag längtar så efter nästa! Hoppas den kommer snart :).

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Norrsken