Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2014-11-13
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
Longbourn
Medarbetare
Lundvall, Renée (form)
Dimensioner
178 x 109 x 25 mm
Vikt
227 g
SAB
Hce
ISBN
9789175033624
Huset Longbourn : Stolthet och fördom - tjänstefolkets berättelse (pocket)

Huset Longbourn : Stolthet och fördom - tjänstefolkets berättelse

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2014-11-13
48
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Stolthet och fördom, tjänstefolkets egna berättelse

Hur gick skvallret i köket när Elizabeth Bennet avböjde Mr Darcys frieri i Jane Austens Stolthet och fördom? Vad tänkte husan Sarah när hon stod med Lydias tvätt?

Det är tidigt 1800-tal och vi befinner oss på Longbourn, godset där Stolthet och Fördom utspelar sig. Huset Longbourn berättar tjänstefolkets historia i Jane Austens klassiska roman. Parallellt med kärlekshistorien mellan Mr Darcy och Elisabeth löper romansen mellan den unga köksflickan Sarah och butlern James Smith. En fängslande, historisk roman som låter oss kika in i det Bennetska hushållets köksfönster och stall medan Austens originalberättelse pågår i de finare rummen en trappa upp.

Men varför har Mrs Hill ett sådant gott öga till James och beskyddar honom så gott hon kan, och varför tror Sarah att han ljuger om vem han är? Vad diskuteras egentligen bakom Mr Bennets lyckta biblioteksdörrar? Via återblickar uppdagas James dolda kopplingar till huset Longbourn liksom Mrs Hills sorgliga hemlighet. Vi får en gripande inblick i tjänstefolkets otrygga tillvaro och hårda liv - som var en realitet för fattiga människor i 1800-talets engelska klassamhälle.

Huset Longbourn utvecklar och fördjupar den älskade klassikern och ger originalhistorien ytterligare spänning.

"En garanterad bästsäljare"
Kirkus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Huset Longbourn : Stolthet och fördom - tjänstefolkets berättelse
 2. +
 3. Stolthet och fördom

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Jane Austen (häftad).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Huset Longbourn : Stolthet och fördom - tjänstefolkets berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ur tjänstefolkets synvinkel
  Ewa Sundbäck, 16 juli 2016

  Jag har precis läst "Huset Longbourn" av Jo Baker och den handlar om endast tjänstefolket. "Huset Longbourn" handlar om tjänarstaben medan händelserna som skildras i Jane Austens "Stolthet och fördom" utspelar sig. Det är ingen förutsättning att ha läst "Stolhet och fördom", men det förhöjer upplevelsen. Boken handlar främst om Sarah och mrs Hill. Sarah kom till Longbourn som föräldralös flicka och har vuxit upp i tjänst. Där finns även Polly som egentligen heter Mary, men eftersom en av fami... Läs hela recensionen

 2. Meningslös ritt
  Antares (Stockholm), 7 februari 2015

  ... på Jane Austen. Det finns inte mycket till koppling till "Stolthet och fördom" i denna bok - mer än att det talas om att det finns klasskillnader och att systrarna smutsar ner oherrans mycket underkläder och bahytter utan tanke på de stackars pigorna. Historien i sig skulle ha kunnat skildras lika bra utan att rida på Austens romanfigurer.
  Visst är det intressant att läsa om hur tjänstefolk levde på den här tiden, men det har skildrats bättre förr. Den bästa passagen är den som skild... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Huset Longbourn : Stolthet och fördom - t...