Juvelskrinet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 42)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2015-03-18
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
199 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034041

Juvelskrinet

(43 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-03-18
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Juvelskrinet är den 42:a Homandeckaren av genrens mästare Jan Mårtenson! ”Bingo”, sa Erik. ”Bolin. Tsarens hovjuvelerare.” Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren i Gamla stan, har bett sin kollega Eric Gustafsson att värdera ett magnifikt smycke som hans flickvän Francine har ärvt. Hon har också dokument som hävdar att andra smycken från det ryska imperiet gömdes i ett palats i Sankt Petersburg under revolutionen. Homan blir inbjuden till ett jubileum i sin gamla skola, med anor från 1300-talet och där Olaus Petri en gång var elev. Bland hans klasskamrater finns Leif Carlson, som utgjorde ett problem både för sig själv och för skolan, men som numera är framgångsrik affärsman i Ryssland och handlar med olja och naturgas. Han sitter dessutom på viktig, hemlig information om Rysslands energipolitik som kan få stora konsekvenser för omvärlden. Men han har problem. Han anklagas för förskingring, och vädjar till Homan om hjälp för att komma undan ett dödshot. Så försvinner Leif Carlson spårlöst. Sista gången någon såg honom var han ombord på flickvännen Ludmillas lyxyacht Red Lady. Motvilligt dras Homan in i en härva av mord, korruption och rysk maffia som sträcker sig från dagens Stockholm till den epok då oskattbara föremål skapades av världens skickligaste juvelerare för det kejserliga palatset i Sankt Petersburg. Och han får hårdhänt lära sig att den som inte ger sig in i leken inte heller behöver dra sig ur … Juvelskrinet är en annorlunda kriminalroman med dramatiska intriger kopplade till kulturhistoriska dimensioner från en svunnen värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Juvelskrinet
 2. +
 3. Medicis ring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicis ring av Jan Mårtenson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Juvelskrinet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Köp den och läs den!!!
  Elizabeth Blom, 23 juni 2015

  Fantastisk bok från min favorit författare! Alla borde läsa den, alla! Jag upplever spänning från första sidan till sista! Jag rekommenderar varmt boken som bästa sommar läsning...

  Köp den och läs den!!!

 2. Historielektion
  Barbro Arvidsson, 26 maj 2015

  För mycket historieundervisning. Själva historien är intressant som de är i Mårtenssons böcker, men jag tycker det börjar bli för mycket utvikningar som inte tillför grundhistorien något.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Mårtenson