Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2015-03-12
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Dimensioner
211 x 136 x 26 mm
Vikt
397 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034225

Twist

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2015-03-12
135
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Klas Östergrens nya roman skruvar sig fram mellan årtiondena fram till vår egen tid, från en given punkt på sextiotalet när sommaren var lång och The Beatles "Twist and Shout" fortfarande ekade i folks medvetande. Där väcks en kärlek, till en kvinna med många namn. Anna. Eller Anne-Marie. Eller Ami. Twist är en berättelse om att utnyttja och bli utnyttjad. Den handlar om pengar som bytte händer när centrala Stockholm förvandlades för femtio år sedan. Men om mutor är en gråzon så har bedrägeriet i Twist också en verkligt svart sida, som berättaren bit för bit blir varse: de rörelser av pengar, information och inflytande som frigörs när muren mellan öst och väst faller i slutet av åttiotalet. Ingen går fri. Alla är med i spelet: motvilligt, ovetande eller av fri vilja. Liksom i en roman av Graham Greene eller John Le Carré handlar Twist om själva sveket och vad det gör med de människor som deltar i det eller drabbas av det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Twist
  2. +
  3. Två pistoler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Två pistoler av Klas Östergren (pocket).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Twist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Twist
    Britta Elisabet Weiler (Stallarholmen), 2 april 2015

    Jag tyckte om boken för att den samtidigt som den var spännande gav en inblick i Sverige på 1900-talet som inte alltid var så smickrande. Miljöskildringen var suverän. Bilder från skärgården och hotellinteriörer har etsat sig fast i minnet. Personbeskrivningarna var också mycket bra. Vissa personer blev mycket sammansatta och fantasieggande. Hoppet i tiden i de olika kapitlen förvirrade mig lite. Det gällde att läsa romanen i ett svep, annars fick jag bläddra tillbaka för att komma i håg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren