Egenmäktigt förfarande ; Utan personligt ansvar (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
575
Utgivningsdatum
2015-04-16
Förlag
Månpocket
Dimensioner
210 x 135 x 35 mm
Vikt
595 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789175034256

Egenmäktigt förfarande ; Utan personligt ansvar

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2015-04-16
141
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Egenmäktigt förfarande: Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok! Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur mycket vi är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade, men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet, och hur brutalt resultatet blir. Lena Andersson skildrar här hur det känns att utsättas för den stormande passionen - utan att fullt ut kunna gå upp i den. Det är en detaljstudie i makt och besatthet, rolig och smärtsam om vartannat. Utan personligt ansvar: Ester Nilsson är tillbaka. Och hon har inte lärt sig någonting. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation, som samtidigt inte är en relation enligt Olof. För han är ju gift, och säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba. Men vad gör han då hos Ester? Utan personligt ansvar är den fristående fortsättningen på Egenmäktigt förfarande. Med skarp blick och mycket humor tar sig Lena Andersson denna gång an älskarinnans roll i vår kultur och de djupt rotade föreställningar som styr tresamheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Egenmäktigt förfarande ; Utan personligt ansvar
  2. +
  3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 220 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Egenmäktigt förfarande ; Utan personligt ansvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok man tänker på länge efteråt
    Therése Avoltén, 13 augusti 2015

    En bok med ett spännande språk och man känner Lena Anderssons personlighet och humor igenom texten (upptäckte jag sen när jag såg intervjuer med henne och hörde henne på radion av en slump precis när jag läst boken). Inte en dussinbok. Lämpar sig för att läsa koncentrerat, mer än på stranden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Andersson