Sommarens bästa pocketerbjudande
Urban express : 15 urbana lagar som hjälper dig navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2015-05-13
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
116 g
SAB
Oabba
ISBN
9789175034423
Urban express : 15 urbana lagar som hjälper dig navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer (pocket)

Urban express : 15 urbana lagar som hjälper dig navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-05-13
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Unikt samarbete mellan två nytänkare

Det är i städerna det händer! Planeten skakar till och genom vad som kan liknas vid mänsklig gravitation hamnar vi i städerna. Vi befinner oss i en tyst revolution där städerna och kvinnorna är revoltörer. Och vapnet är en Samsung istället för en Kalashnikov. De multinationella företagen blir multiurbana företag. Det urbana är det nya svarta och borgmästarna blir vår tids premiärministrar.

I denna unika bok guidar dig Per Schlingmann och Kjell A Nordström i vad som händer i världen, staden och för oss människor. Förutom stadens till synes ostoppbara attraktionskraft ser vi andra dramatiska förändringar som påverkar villkoren för oss alla:

* Framgång i den digitala världen kräver kompetenser som inte är digitala. När allt kan kopieras blir det som inte kan artikuleras och digitaliseras kvar.

* Det är kvinnornas tid. Utrustade med kunskap och mobil tar de för sig. Männen håller krampaktigt fast vid den ekonomiska makten, men hur länge till?

* Nu är det vild kunskap som gäller! Oavsett hur bra universiteten är, så lär de bara ut hygienkunskap. För att nå framgång krävs något mer. Något magiskt. Vild kunskap.

Det är upp till dig hur du förhåller dig till utvecklingen - det handlar om att vara öppen, ödmjuk och våga experimentera och hantera förändring genom att lära förmågan att lära om.

Lika lite som annat som uppstår idag går denna bok att kategorisera. Den är ett collage som beskriver vår tid och hur du själv kan hantera de förändringar som möter oss alla. Denna bok är helt enkelt queer och söker sin kategori som så många andra idag.

"Det Nordström och Schlingmann målar upp är inte science fiction eller ett diffust framtidsscenario. Det är den verklighet vi mer eller mindre lever i." Sundsvalls Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Urban express : 15 urbana lagar som hjälper dig navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer
  2. +
  3. Navigera i den digitala samtiden : en antologi om den nya lärarrollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Navigera i den digitala samtiden : en antologi ... av Karin Nygårds, Terese Raymond (häftad).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Urban express : 15 urbana lagar som hjälper dig navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. The age of aquarius?
    Dexter, 1 november 2016

    En bra spaning om åt vilket håll samhället är på väg med intressanta hypoteser att själv värdera.
    Läs och debattera med vänner!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Urban express : 15 urbana lagar som hjälp...