Döden tänkte jag mig så ; Vänd om och var stilla (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Helena Mobacke
Antal sidor
711
Utgivningsdatum
2015-07-15
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Dimensioner
176 x 110 x 45 mm
Vikt
383 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034522
Döden tänkte jag mig så ; Vänd om och var stilla (pocket)

Döden tänkte jag mig så ; Vänd om och var stilla

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-07-15

Slutsåld

Johanna Mos två första kriminalromaner om kriminalkommissarie Helena Mobacke, Döden tänkte jag mig så och Vänd om och var stilla ges ut i en gemensam pocketvolym. När vi första gången möter henne ska hon tillträda en ny tjänst hos söderortspolisen efter att ha varit sjukskriven ett år sedan hennes son dött under tragiska omständigheter och hennes liv rasat samman.

I Döden tänkte jag mig så kastas Helena Mobacke omedelbart in i en spektakulär utredning. En tonårspojke knuffas framför ett tunnelbanetåg och omkommer. Någon dag senare blir en kvinna nerknuffad på ett annat tunnelbanespår. Skräcken sprider sig i Stockholm, perrongerna står tomma och löpsedlarna tävlar i svärta. Samtidigt som Helena leder den svåra utredningen känner hon hur de gamla såren är på väg att rivas upp - till slut tvivlar både hennes omgivning och hon själv på att hon faktiskt ska orka.

Vänd om och var stilla inleds med att en ung kvinna hittas död vid en cykelväg i Högdalen. En bit därifrån finner polisen en blodig sten. Helena Mobacke blir ansvarig för utredningen. Dagen därpå hittas ytterligare en ung kvinna mördad i ett industriområde i Älvsjö. Offren tycks inte ha något gemensamt och det finns inget som tyder på att de skulle ha dödats av samma person. Till en början behandlas därför morden som två olika fall av Helena och hennes utredningsgrupp där en av poliserna allt mer öppet motarbetar Helena. Efterhand börjar ett samband mellan kvinnorna anas och Helena inser att de måste arbeta snabbt om inte fler ska drabbas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Döden tänkte jag mig så ; Vänd om och var stilla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. BRA!!
    silver, 21 september 2015

    Boken är bra skriven. Helt klart en spännande handling som griper tag i läsaren, Mycket intressanta karaktärer som är väl nedtecknade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanna Mo