Född fenomenal (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2015-07-15
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 16 mm
Vikt
151 g
SAB
uHc
ISBN
9789175034621
Född fenomenal (pocket)

Född fenomenal

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2015-07-15
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Josephine Bornebusch är kanske mest känd för sin roll som Mickan i teveserien Solsidan, där hon också skriver manus. I hennes debutroman får vi se prov på samma skruvade humor, men med ett helt eget signum. Född fenomenal är en rapp och originell ungdomsbok om Anne Frank, besatthet och statistik - och hur ett par snygga jeans kan leda hela vägen till Amsterdam. Det enda som Rut inte gillar hos sig själv är sitt namn. Och det är ju trots allt hennes föräldrars fel. Rut är nämligen självsäker, klarsynt och lite smartare än alla andra. Det här är inget hon kan rå för - hon är helt enkelt född fenomenal! Vid Ruts sida finns bästa kompisen Magda - en mytomanisk, översexuell hypokondriker helt utan spärrar - och den störige sportfånen Abbe. Fast om sanningen ska fram är Abbe ganska schysst och en solklar tiopoängare. Men för Rut finns det viktigare saker att tänka på, hon är nämligen nördigt intresserad av statistik och andra världskriget och på gränsen till besatt av Anne Franks dagbok. Därför skriver hon själv:"Hittills lever jag ett väldigt odramatiskt liv. Jag har aldrig behövt fly från nazister och ingen jag känner har suttit fängslad i ett gårdshus. Inte ens min bror, som typ borde sitta fängslad gör det, så jag är fullt medveten om att denna dagbok kanske inte kommer vara helt späckad av spänning. Men jag kommer bjuda på exakthet. När någon hittar min dagbok, om ca 100 år, då ska alla luckor vara ifyllda, allt ska vara glasklart. Så om du läser det här är jag förmodligen redan död." Men Ruts liv visar sig vara allt annat än odramatiskt. Det hela börjar med att den populära, ytliga Kattis paraderar runt i skolan i ett par nya jeans. När Rut försöker motarbeta Kattis hybris blir allt fel, och snart är Rut ansvarig för att få iväg hela sin dysfunktionella klass, med allt från lajvare till låtsasgangsters, på en skolresa. Frågan är bara vart fan de ska åka?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Född fenomenal. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Överträffar förväntningarna!
    Hedda Andersson, 7 december 2016

    Bornebusch överträffade verkligen mina förväntningar, hon är en lysande författare. Bra bok som man inte vill lägga ifrån sig, dock kan jag tycka att den i vissa delar blev lite långtråkig men i helhet väldigt bra!

  2. Så härlig bok
    Elise Christiansson, 21 juli 2015

    Mycket bra jobbat Bornebusch, jag hade inte väntat mig en så bra bok. Trodde faktiskt inte att du kunde skriva, men jag läste den bara för solsidan.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Född fenomenal