Gray Mountain (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2016-03-17
Förlag
Månpocket
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Gray Mountain
Medarbetare
., Jojo Form AB (form)
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
238 g
SAB
Hce
ISBN
9789175035161

Gray Mountain

(60 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-17

Slutsåld

John Grisham levererar ännu en rafflande roman om den lilla människans kamp mot de stora bolagen. Och Samantha Kofer är en ung kvinna som inte ger sig!

När de amerikanska bankerna börjar vackla 2008 förlorar den unga framgångsrika advokaten Samantha Kofer sitt jobb på en av de stora advokatfirmorna i New York. Över en natt byts det trendiga jobbet på Manhattan ut mot en juristfirma i den lilla hålan Brady i Appalacherna. Juristfirman drivs av fyra samhällsengagerade kvinnor och till en början kan Samantha Kofer inte förstå hur hon ska kunna stå ut med jobbet och med tillvaron i Brady. Men snart ska livet i Brady visa sig vara något helt annat än vad hon har kunnat föreställa sig. Runtomkring staden breder skogsskövlingen ut sig. De stora kolbolagen hindras inte av berg, skogar eller hus. Där de har kört fram finns bara förstörelse kvar. Men hur skaffar egentligen bolagen sin mark? Samantha dras in i ett spel där storföretagen inte skyr några medel och där den lilla människans kamp för att överleva är en kamp mot klockan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Gray Mountain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Formidabel present till Vänner
  Margareta Pettersson, 3 januari 2022

  En bok som har allt. Finanskrisen och dess konsekvenser för jurister som förlorar jobb. Medmänsklighet och mod. Kompetens och engagemang som räddar liv. Storföretagens prioritering av vinst framför miljöhänsyn, sjukdom och misär hos personalen OCH romans och spänning.

 2. Mycket bra juridikroman
  Ninni, 24 maj 2017

  Jag tycker mer och mer om Grisham. Var lite skeptisk till en början då det alltid handlade om juridik och trodde det skulle bli samma historia i alla böcker, men han är så skicklig och bra på att skriva så det är riktigt bra böcker.

 3. Om Gray Mountain.
  Strulputte, 21 mars 2017

  En bok om den lilla människans kamp mot storkapitalet.
  En advokat får sparken från en stor firma i New York och börjar arbeta i en lugn liten ort, långt från storstadens larm, något som hon ser vara övergående.
  Men författaren vill annorlunda. Advokaten dras in i förvecklingar av storbolagens skogsskövlingar som hon inte kan acceptera och reagerar. Så småningom blir hon en ansedd person i den lilla gruvorten, och övergåendet blir långvarigt. En av de bättre böckerna jag har läst en John Grisham.

 4. En prolog
  Jörgen Olofsson, 19 augusti 2016

  Problemet med boken är att den aldrig tar riktigt fart. Den öppnar för olika historie utvecklingar. Men där de mynnar ut i inget. Istället känns det som om man väntar på en andra del som aldrig kommer att skrivas.

 5. Bra!

  Man vet vad man får för pengarna när det gäller Grisham. Spännande som vanligt, välskrivet utan krångel, och med samhällskritik invävt i storyn. Bra driv framåt hela tiden gör det hela snabbläst. Funkar bra i hängmattan.

 6. För kort
  Per Larsson, 20 maj 2016

  Man skulle vilja vara med ett år till. Tyckte den var väldigt bra men lite kort. Hoppas han skriver längre nästa gång.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av John Grisham