Morsning och goodbye (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2016-04-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
179 x 110 x 27 mm
Vikt
231 g
SAB
Ikz Härenstam, Magnus
ISBN
9789175035406
Morsning och goodbye (pocket)

Morsning och goodbye

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-04-14
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En av vår tids mest folkkära underhållare

MAGNUS HÄRENSTAM var kanske mest känd som ena halvan av Magnus och Brasse och som en tredjedel av "Fem myror är fler än fyra elefanter", men hans karriär omfattade också samarbeten med större delen av den svenska humor- och underhållningseliten under 1970- och 1980-talen. Han medverkade i filmer av Lasse Hallström och Bo Widerberg och i komediklassiker som Sällskapsresan och Göta kanal, och ledde under nästan femton år frågesporten "Jeopardy!" i TV4.

Här berättar han för första gången allt om sin långa karriär och sitt festglada liv, men också om den kärlekslösa uppväxten, om den utomäktenskapliga dottern, om saknaden efter bortgångna familjemedlemmar och kolleger samt om den egna cancersjukdomen. I boken skildras även det sista mötet med hans gamle vapendragare Brasse Brännström sommaren 2014.

Magnus gick bort en kort tid efter att Morsning & Goodbye publicerades.

"Lika ärligt som roligt ... Den som gillar Magnus Härenstam kommer garanterat att tycka om boken om hans liv."
SvD

"Magnus Härenstam måste räknas som en av den svenska underhållningens största. Han gjorde "Fem myror är fler än fyra elefanter". Han var Sveriges förste ståuppkomiker, det är alla i den branschen ense om. Och han skrev den där självbiografin i vilken han antingen lurade alla läsare och recensenter upp på läktaren, helt bortcharmade - eller faktiskt talade helhetligt och uppriktigt om det stora och det lilla."
Sydsvenskan


"Morsning & goodbye utvecklar sig på 440 sidor till ett försvarligt stycke svensk nöjeshistoria. ... äkta och lätt att tycka om."
GP

"Boken är rappt och skickligt skriven och mycket lättläst och det är helt facinerande att följa Härenstams långa karriär."
TranåsPosten


"Den folkkära artisten ... underhåller och bjuder på just rätt många skratt och en och annan tår."
Litteraturmagazinet


"Denna underhållande och välskrivna självbiografi har tillkommit med journalisten och författaren Petter Karlssons proffsiga hjälp, är kronologiskt uppbyggd och bjuder på en ymnig kavalkad av kortare minnesbilder, foton och anekdoter, inte minst från tiden tillsammans med Brasse Brännström. Tonen är varm och humoristisk, och även om Härenstam berättar relativt öppenhjärtigt också om tuffare perioder och händelser, så förekommer inget snaskigt skvaller. En traditionell, lättillgängligt sympatisk minnesbok om uppväxt och familjeliv, vänskap och kärlek, arbete och fritid, kollegor och bekanta samt om oundviklig sjukdom och sorg, och om många, många goda skratt."
BTJ


"Det är svårt att inte smittas av hans galna upptåg. Han inser att Kungen och Silvia tänker gifta sig på hans 35-årsdag och utnyttjar saluterna, kanonerna och publiken som om de fanns till för honom. När hans fru fyller femtio afischerar han en hel gata med hennes porträtt. Så där går det på. Det är många vänner, mycket fest. Däremellan kommer en rad intressanta bakgrundshistorier om komikerparet Magnus och Brasse, Fem myror, norska megasuccén Fredrikssons fabrik, femton år med Jeopardy, ilmer och egna shower."
Fria Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Morsning och goodbye
 2. +
 3. Dö inte nyfiken!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dö inte nyfiken! av Johannes Brost, Martin Svensson, Leif Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Morsning och goodbye. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fördjupande
  Björn Eskilsson, 2 februari 2017

  Det är både på gott och ont man läser den här boken. Den stora behållningen är att Magnus Härenstam är mycket ärlig i boken. Baksidan är att en person som jag beundrat mycket blir mänskligare. Och det är inte alltid man uppskattar den människan. Men det är ärligt och välskrivet. Och det räcker långt när det gäller biografier.

 2. En tankeställare...

  Jag tyckte den var klart läsvärd... lite annan bild av Magnus Härenstam fick jag... inte odelat positiv bild men en mer nyanserad bild än vad man fått via media förut om mannen myten legenden Härenstam...

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Morsning och goodbye