UltiMatum (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
MemoRandom (del 2)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-05-12
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hammarström, Helena (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789175035413
UltiMatum (pocket)

UltiMatum

(85 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2016-05-12
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
UltiMatum är en skarpladdad thriller om ett Stockholm och Sverige där ingenting är vad det verkar, där alla medel är tillåtna för att nå makten. Anders de la Motte räknas som en av landets främsta deckarförfattare och hans böcker läses och älskas av fans över hela världen.

När ett illa tilltygat lik hittas i vattnen utanför regeringspartiets kursgård hamnar ärendet på kriminalinspektör Julia Gabrielssons bord. Vem är den döde och varför har något ansträngt sig så för att kroppen inte ska kunna identifieras? Det dröjer inte länge förrän Julia inser att att det finns människor som är beredda att göra nästan vad som helst för att hindra att sanningen kommer fram.

Polismannen David Sarac jagas av demoner. Efter en våldsam uppgörelse som nästan kostade honom livet, vårdas han på en sluten klinik långt från huvudstaden. Han gömmer undan sömntabletterna han får av skötarna. Tjugotvå stycken har han fått ihop, och snart är det dags att ta dem, att för alltid tysta de anklagande rösterna i huvudet. Men ett mystiskt erbjudande får honom att skjuta upp sin död: Vad sägs om ett byte? Quid pro quo? Dina hemligheter mot mina.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av UltiMatum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Polisthriller
  Tall_man, 17 november 2021

  Jag uppskattade De la Mottes Gejm-trilogi bättre.
  Del 1 MemoRandum var helt ok även om den kändes som en mer 'vanlig' polisthriller. UltiMatum tycker jag känns ännu mer standard-thriller. Trots det fortfarande helt OK semesterläsning.

 2. Allt med denna tilltalar mig
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Boken är den andra i denna serie. Jag har inte läst första delen men blev riktigt sugen på det nu efter att ha läst denna. Jag har inte läst dessa förut för att titlarna och omslagen inte har dragit mig till sig. Fick en av hans andra böcker, Slutet på sommaren av min syster i julklapp och fastnade direkt. UltiMatum handlar om ett illa tilltygat lik som hittas. Det går inte att identifiera och helt plötsligt försvinner fallet från deras bord.

  Som sagt så tyckte jag väldigt mycket om ... Läs hela recensionen

 3. Mycket bra och spännande bok.
  Agnes, 10 juli 2018

  Välskriven, bra, spännande bok som fångade mitt intresse från början till slut. Att läsa hela serien är nog att rekommendera.

 4. UltiMatum
  Strulputte, 20 mars 2017

  Del två av två böcker om David Sarac. Del ett heter MemoRandom. Läs den först!
  Del två fortsätter efter det som hände på Skarpö utanför Vaxholm, med några korta sammanfattningar därifrån. Polismannen Sarac möter nya utmaningar, mystiken tätnar. Säpo, Regeringskansliet och Polischefer blandar författaren i spännande intriger. En poliskollega till Sarec blir, av sin chef, beordrad att inte fundera över ett grymt dödsfall. Hon, tillsammans med en utredare, arbetar därför med fallet på deras... Läs hela recensionen

 5. Läs Memorandom först
  Läsvan , 28 februari 2017

  Det står att delarna är fristående, men för att få full behållning av den här boken tycker jag man ska läsa del 1 och 2 i rätt ordning. Mycket välgjord intrig och text.

 6. Missade del 1
  Kattis, 3 november 2016

  Hade kommit en bra bit in i boken när jag upptäckte att det fanns en del 1 i denna serie, även om de är fristående så blir jag nyfiken på att veta vad som hänt innan denna bok.

 7. Skarpladdad thriller
  Ulrica, 14 juli 2016

  En av de bästa böckerna jag läst i år - kunde inte släppa taget när jag väl börjat läsa.
  Mycket spännande med maktstrider, intriger och engagerande karaktärer. LÄS!!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte