Nätterna på Mon Chéri (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2016-09-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
178 x 108 x 15 mm
Vikt
131 g
SAB
Hc
ISBN
9789175035741
Nätterna på Mon Chéri (pocket)

Nätterna på Mon Chéri

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-09-15
55
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fredagen den 28 februari tar den snart 33-årige Kenneth Swärd tunnelbanan in från Norsborg till Stockholms city. Han går på bio, äter på McDonalds och tillbringar sju timmar på sitt stamlokus Café Mon Chéri på Kungsgatan. En vecka senare ringer polisen på dörren och han tas in för ett första förhör. Det står snart klart för honom att han är misstänkt för medhjälp till mord på Sveriges statsminister Olof Palme. Avslöjad med namn och bild i svensk och internationell press blir han ett jagat villebråd. För att fly uppmärksamheten, polisens fortsatta avlyssning och allmänhetens hätska utfall slår han sig ner i USA. I december 1993 rapporteras han försvunnen, en månad senare hittas han mördad i en skogsbacke, trettio mil från sin bostad. Men i det fördolda fortsätter krafter att verka för att länka honom till det mord och den kväll som för alltid förändrade hans liv. Nätterna på Mon Chéri är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum. Det är en roman om högersekter och hårdkokta kriminalinspektörer, fantombilder och frälsning, om en man som drömde om att bli huvudperson och till slut fick se sina drömmar bli alltför besannade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nätterna på Mon Chéri
 2. +
 3. Du vet väl om

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du vet väl om av Stefan Lindberg (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nätterna på Mon Chéri. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 33-åringen
  Nea Persson, 23 mars 2018

  Boken är mera som en roman än en säker källa, men den innehåller ändå mycket intressanta fakta som jag inte känt till tidigare.
  Personen den handlar om, bodde i mina trakter och det var naturligtvis ett stort samtalsämne vid den tiden.
  Just nu blev den åter aktuell , när det har tillsatts en ny ledare i Palmegruppen.

 2. Bra med svår
  Marve, 14 december 2017

  Nätterna på Mon Chéri är en roman av Stefan Lindberg. Jag skriver roman eftersom författaren menar att det är en roman. Det är fiktion baserad på verklighet och fakta och med inslag av författarens egna tankar under skrivandet. Det handlar om 33-åringen dvs mannen som under en tid var misstänkt för mordet på Olof Palme. Romanen är skriven från hans perspektiv, som det skulle kunna ha tett sig. Boken är genresprängande och svår att förklara. Språket är vackert och jag vet inte riktigt vad jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Nätterna på Mon Chéri