Det nionde brevet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-11-17
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
196 g
SAB
Hc
ISBN
9789175035833
Det nionde brevet (pocket)

Det nionde brevet

(3 röster)
Pocket, Svenska, 2016-11-17
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mörka familjehemligheter och förbjuden kärlek i skärgårdsmiljö

När Lea Höjer begravs i Gräsö kyrka samlas ön för att ta farväl av en respekterad men fruktad matriark. Hemmasonen Walter är ensam med den numera olönsamma gården, och när han röjer i kvarlåtenskapen hittar han en bunt oöppnade brev.
Vilka hemligheter döljer sig i hans mors förflutna? Och vem är främlingen som dyker upp i kyrkan och som ber att få tälta på hans mark?
Walters dotter Juliana har kommit hem för begravningen och hon och Orlando, som mannen heter, dras till varandra, trots Walters känsla av att Orlando inte är den han utger sig för att vara. Varför river hans närvaro upp minnet av den dramatiska sommaren när ett resande tivoli kom till ön? En sommar då världen inte bara flammade av hat och rädsla, utan också av hopp, för det var då Walter mötte Hana. Barfota och iförd en urblekt klänning steg hon ur en målad husvagn midsommaren 1955, och med en enda blick fick hon bondpojken att glömma allt han trott sig veta om sig själv och det liv han var ämnad att leva.
Under några skimrande dagar trotsade de alla krafter som försökte skilja dem åt, och ett annat liv tedde sig för ett ögonblick möjligt. Men när midsommarhelgen var över var lägret nerbrunnet och Hana försvunnen. Vem som bar ansvaret för katastrofen har aldrig klarlagts.

Det nionde brevet är en roman om familjehemligheter och lögner, om valet mellan att stanna eller ge sig av, om fördomar och om kärleken som förlösare eller befriare. Det är också en berättelse om en skärgård i förändring, om gårdar som förvandlas till sommarstugor, hagar och vikar som växer igen, och om gammal kunskap som för alltid går förlorad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det nionde brevet
  2. +
  3. En syster i mitt hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt En syster i mitt hus av Linda Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 105 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det nionde brevet