Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2016-11-17
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
219 g
SAB
Oer-cz Palme, Olof
ISBN
9789175036007

Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

(6 röster)
Pocket,  Svenska, 2016-11-17
89
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mordet på Olof Palme har i 30 år framstått som en olöslig gåta. Kanske är det inte så. Den prisbelönte grävande journalisten Gunnar Wall pekar i denna bok på att lösningen kan ligga närmare än vad vi letts att tro. Han har fått kontakt med flera personer som valt att till sist berätta om vad de själva upplevt - märkliga händelser som väckt frågor om mordet och som inte lämnat dem någon ro trots alla år som gått.

Här möter vi inte bara en rad vittnen. Vi får också en påminnelse om det dramatiska samhällsklimatet 1986, då Sverige hade en statsminister som var hyllad av många men samtidigt djupt avskydd av andra. Hans motståndare fanns både i Sverige och utomlands. Många hade höga positioner och var vana att fatta drastiska beslut.

Pusselbitar fogas till varann i denna bok. Och läsaren konfronteras med frågan: Var sanningen om Palmes död sådan att den var farlig att utreda när spåren efter mördaren var färska?

Gunnar Wall menar att mycket pekar på att den svenske statsministern föll offer för ett väl planerat politiskt attentat - och att utredningen under de första avgörande åren var ett spel för gallerierna. Kanske, menar han, är Sverige idag moget för att närma sig vad som egentligen hände den där kalla februarikvällen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender
  2. +
  3. Rättsskandalen Olof Palme : mordet, syndabocken och hemligheterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättsskandalen Olof Palme : mordet, syndabocken... av Gunnar Wall (inbunden).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »