Vågspel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Marstrandserien (del 6)
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2017-06-05
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
183 x 115 x 30 mm
Vikt
254 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036090
Vågspel (pocket)

Vågspel

(48 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2017-06-05
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det 700 man inklusive krigsministern Lord Kitchener. Första världskriget pågår och enligt ryktet var fartyget på väg med dyrbar last till Ryssland när det gick på en tysk mina. Många är dykarna som med livet som insats försökt finna och bärga Hampshires mytomspunna skatt.

Nästan hundra år senare hittas en segelbåt drivande utanför samma kust. På däck finner man blod och andra spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad dykare hemmahörande i Marstrand. När det står klart att det var Bo själv som seglat båten beger sig kriminalinspektör Karin Adler och hennes kollega Folke till Orkney för att bistå polisen i utredningen. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som hänt blir kopplingarna mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt starkare. En dykexpedition vid vraket på sjuttiotalet höll på att sluta i katastrof och av någon anledning har Bo Stenman gjort sig ovän med många av sina tidigare dykarkollegor.Ann Rosmans sjätte bok med Karin Adler från Marstrand i huvudrollen utspelas på de gröna och vindpinade Orkneyöarna, en plats med levande folktro och djupa hemligheter. En plats för död och innerlig kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vågspel
 2. +
 3. Mercurium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mercurium av Ann Rosman (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vågspel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ann Rosman
  Bokugglan, 18 januari 2018

  Längtar och hoppas att en ny bok snart kommer ut i samma serie! Ann Rosman har verkligen fångat mig i hennes berättelser.

 2. Tung skildring
  ALP, 11 januari 2018

  Mycket ambitiöst faktaarbete, men alldeles för mycket. Spänningen försvann. Boken blev riktigt tråkig tyvärr. Annars som vanligt bra språkhantering, därför tre stjärnor.

 3. Omsorgsfull deckare
  Kristina Elmén, 25 september 2017

  Ann Rosmans detaljskildring hör snarare hemma i romaner. Det saknas driv och nerv. Varför hon inte lyckas gripa tag som t ex Ann Cleeves kan bero på att jag som läsare känner mig hållen på stort avstånd från personerna. Det verkar för mig saknas riktpunkter, puls, hållpunkter för min läsupplevelse.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann Rosman