Medan han lever : ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2016-12-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
178 x 109 x 23 mm
Vikt
206 g
SAB
Lz Eksvärd, Elaine
ISBN
9789175036250
Medan han lever : ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet (pocket)

Medan han lever : ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2016-12-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ETT UTSATT BARN TRÄDER FRAM UR MÖRKERTALET

När Elaine blir mamma kastas hon tillbaka till sin egen uppväxt och inser hur mycket den fortfarande påverkar henne. Hennes liv har formats av de regelbundna sexuella övergrepp som hon utsattes för av den som borde ha stått för tryggheten - hennes egen pappa.

Nu vill hon dela med sig av sin historia för att göra skillnad. Hon tänker inte längre vara tyst. När omgivningen blundar och fingeravtrycken är osynliga kämpar Elaine för rätten att berätta. Hon är trött på att barnen offras för vuxnas heder och anseende. Offren brottas med känslor av skuld och skam fast de inte gjort något fel.

Vi får följa med tillbaka till det tidiga 1980-talet i Stockholms förorter då Elaines föräldrar separerade. Det är ett starkt försvarstal för barnet, en modig och självutlämnande berättelse som visar att det går att komma ut på andra sidan.

Fem kronor per bok går till Rädda Barnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medan han lever : ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet
 2. +
 3. Överlevare : att bli hel efter en trasig barndom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlevare : att bli hel efter en trasig barndom av Elaine Eksvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Medan han lever : ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk men hemsk!
  Kenny Ohlsson, 13 maj 2019

  En bok jag rekommenderar alla att läsa, vi är närmare sanningen än vi tror. Jag säger ingenting mer utan läsaren måste uppleva den. Huvva vilken stark människa Elaine är.

 2. Viktig bok för att upplysa oss
  Villivonkansbooks, 11 maj 2017

  Betyg

  Elaine är vuxen och nu på gång att själv bli mamma. Hon kastas tillbaka till uppväxten igen och inser hur mycket hon fortfarande påverkas av den. Under uppväxten utsattes hon för ständiga sexuella övergrepp, utav den som stod henne närmast - hennes egen pappa.
  Det är en fruktansvärd och hemsk historia att läsa. Det gör en så ont att läsa vad Elaine utsattes för och jag mår riktigt illa när jag läser. Varför såg eller reagerade ingen på de små tecknen som ändå syntes? Varf... Läs hela recensionen

 3. Spekulativt
  Bo, 1 maj 2017

  Den här boken anstränger sig verkligen för att kännas Angelägen. Alla de rätta ingredienserna till upplevd närhet hos läsaren finns där. Ändå är det för mig distans som präglar läsandet, just pga det ständigt sökta uttrycket som inte ger läsaren möjlighet att tänka själv eller ifrågasätta: du matas med känslomättade slutsatser hela tiden och efter ett tag känns det för mig mer som en övertalning i vad du Ska känna, inte vad du Vill känna. Bokens syfte blir alltför uppenbart: att spela på alla... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elaine Eksvärd