När världen tittade bort : svensken som kämpar mot Daesh i Syrien (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2017-01-10
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 109 x 22 mm
Vikt
199 g
SAB
Lz Söder, Jesper
ISBN
9789175036274
När världen tittade bort : svensken som kämpar mot Daesh i Syrien (pocket)

När världen tittade bort : svensken som kämpar mot Daesh i Syrien

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-01-10
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Varför lämnar en ung svensk tryggheten och riskerar livet i krigets Syrien, vår tids största humanitära katastrof?

Jesper Söder är elevmentorn från Trollhättan som anslöt sig till de kurdiska YPG-trupperna för att kriga mot den fruktade terrorgruppen Daesh (IS). Hans bok är en unik skildring av den brutala tillvaron vid fronten, men också en gripande berättelse om kärlek, vänskap och saknad.

Jesper var en helt vanlig svensk kille som, likt många andra, blivit upprörd över Daesh övergrepp i Mellanöstern och omvärldens passivitet. Men till skillnad från de flesta andra bestämde han sig för att göra något åt saken.

I maj 2015 reste han ner till krigszonen trots att familj och vänner vädjade om att han skulle stanna hemma. Jesper blev den förste svensk som utan koppling till regionen anslöt sig till den pågående konflikten mot Daesh i Syrien.

Jesper driver också en biståndsorganisation som hjälper flyktingar och krigets offer i Syrien och har blivit en efterfrågad föreläsare hemma i Sverige. Men hans val har fått konsekvenser: han lever under ständigt dödshot från militanta jihadister.

I När världen tittade bort berättar han själv om sin dramatiska tid och hur erfarenheterna förändrat honom som människa.

Boken är skriven ihop med TV4 Nyheternas utrikesreporter Johan Fredriksson som själv gjort flera resor till Syrien. Tillsammans har de skapat ett initierat stycke folkbildning som bör läsas av alla som intresserar sig för vår tids farligaste och mest avgörande konflikt som påverkar världen långt utanför Syriens gränser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När världen tittade bort : svensken som kämpar mot Daesh i Syrien
 2. +
 3. Nelson Mandela : tolerans och ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nelson Mandela : tolerans och ledarskap av Sten Rylander (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När världen tittade bort : svensken som kämpar mot Daesh i Syrien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Daniel Friman, 14 november 2019

  Spännande samt lärorik gällande en komplex konflikt. Den ger perspektiv på livet, och hur små problemen i vardagen faktiskt är.

 2. När världen tittade bort
  Inger Elmlund, 15 juni 2017

  Blev oerhört fängslad av boken och av Jesper Söders personliga erfarenheter, sätt att berätta samt den fakta som han tagit med! Det är en komplex historia, som de flesta inte har mycket kunskap om, men i och med att han blandat fakta, erfarenheter, upplevelser och känslor, så gav det, åtminstone mig, ett hum om vad det handlar om.
  Bra också, att det är foton och kartor med, som gör att man får ytterligare en bild av hur det ser ut och verkar! Hade väldig nytta av kartorna.

  Blev i... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner