En nästan sann historia (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2017-02-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
204 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036281
En nästan sann historia (pocket)

En nästan sann historia

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-02-14
54
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet - och kanske av hela livet.

Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.

Men minnet är inte alltid pålitligt. Och vad är egentligen viktigast: att förhålla sig precist till sanningen eller att berätta en bra historia?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En nästan sann historia
 2. +
 3. En helt vanlig familj

De som köpt den här boken har ofta också köpt En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson (pocket).

Köp båda 2 för 129 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En nästan sann historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande språk
  Berit L, 23 december 2021

  Historien är förvisso spännande, men det är främst språket som håller mig fången: träffande ordval, trovärdiga detaljer, repliker som känns äkta och formuleringar som verkar växa fram organiskt.

 2. Kul bok för en Lundabo
  Per W, 1 augusti 2017

  Trevlig bok med ett lite annorlunda upplägg för att vara en "deckare". Som Lundabo är det också rätt kul att allt utspelar sig i Lund med omnejd. Studentmiljön är lite halvabsurd ur vissa synvinklar men så var det ärligt talat även när jag själv läste i Lund. Det finns en klar igenkänningsfaktor. Boken är bra och klart läsvärd. Dock haltar logiken en del på sina ställen och den tappar tempo en period. Att det går rätt snabbt att komma på vem som är den riktiga mördaren tycker jag spelar mindr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mattias Edvardsson