Huset vid sjön (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2017-02-06
Förlag
Månpocket
Översättare
Louise Thulin
Originaltitel
The Lake House
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
263 g
SAB
Hce
ISBN
9789175036298
Huset vid sjön (pocket)

Huset vid sjön

(43 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2017-02-06
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Familjehemligheter ocholösta mysterier

Kate Morton är tillbaka med en ny fantastisk bladvändare för alla anglofiler. Huset vid sjön är en väv av nutid och historia, mörka familjehemligheter och spännande intriger, mystik och besatthet.

1933: Alice Edevane är en brådmoget begåvad sextonåring med författardrömmar. Men det mysterium hon skriver på är ingenting mot det som hennes familj snart dras in i.

På familjens lantgods vid sjön i Cornwall hålls det årliga midsommarfirandet med hundratals gäster. När den storslagna festen är slut upptäcks att familjens yngste son, elva månader gamla Theo, är spårlöst försvunnen. Han återfinns aldrig och tragedin splittrar familjen för all framtid.

Sjuttio år senare anländer Sadie Sparrow till sin älskade morfars gamla stuga i Cornwall för en påtvingad semester från sitt arbete som polis i London. Efter ett besvärligt fall anses hon behöva ta igen sig. Men när hon snubblar över det övergivna huset vid sjön och hör talas om pojken som en gång i tiden försvann, börjar hon gräva i historien.

Alice är nu en gammal dam och framgångsrik deckarförfattare, som lever ett välordnat liv i sin eleganta våning. Tills en ung polis börjar ställa frågor om hennes familjs historia. Hemligheter som hon ägnat hela sitt liv åt att undfly riskerar att komma upp till ytan.

"Jag satt klistrad vid Huset vid sjön från start till slut.Läs och njut av denna pocket-pärla!"Amelia

"Mortons senastestämningsfulla och spännande roman är en perfekt bladvändare för en kyligkväll." People magazine

"Briljant. Romanen levererar och ger samma tillfredsställelse som alla hennesbästsäljare har gjort. Perfekta böcker för så gott som alla läsare." LibraryJournal

"En stor och nästan magiskt bra gammaldags berättelse som sveper med sigläsaren in i en annan värld." Fort Worth Star-Telegram

"Mortons intrig är elegant och hennes fint mejslade karaktärer blir likaöverraskade som läsarna av det häpnadsväckande slutet." Publishers Weekly

"Hemligheter från det förflutna kommer fram i ljuset i nutid i Mortons nyaroman, ett tema som är författarens specialitet. Försvunna barn, mödrarsuppoffringar och hemligheter, hemligheter, hemligheter - Morton lägger ut gottom ledtrådar och just när sanningen tycks nära öppnas nya, djupare lager."Booklist
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Huset vid sjön
 2. +
 3. I det förflutna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I det förflutna av Kate Morton (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Huset vid sjön. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Eva Nicki Malmberg, 27 december 2017

  Absolut en av de bästa böcker jag läst. En härlig historia och boken är väldigt välskriven. Rekommenderas varmt! Har redan beställt fler av denna författare.

 2. Boken du inte vill lägga ifrån dig
  agneta hansson, 25 oktober 2017

  Lite småtrög i början men sen blev det mer o mer spännande, skulle vilja ha en fortsättning på den. Hur livet blev för syskonen som återfann varandra.

 3. rörigt...
  Bokmalen, 19 juli 2017

  Egentligen en bra historia - men rörigt presenterat och svårt att hålla isär alla personer, deras inbördes relationer och vilka olika tider handlingen rör sig i!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Huset vid sjön