Hästkrafter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2017-05-09
Förlag
Månpocket
Översättare
Jan Järnebrand
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
148 g
SAB
Hce
ISBN
9789175036403

Hästkrafter

(13 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-05-09

Slutsåld

"Rolig läsning!" Expressen

På Erik Fyksensomsorgsfullt renoverade bensinstation från sextiotalet har tiden stannat. Här står bilen i centrum, här säljs ingen korv.Och livet bland V8-motorerna kunde ha fortsatt i jämn lunk. Men planerna på att dra om den närliggande vägen så att den inte längre passerar Eriks station ställer allt på ända. Han kastas in i ensam kamp - mot moderniseringskrafterna, bygdens män och demoner från det förflutna.Erik tänker inte sälja i första taget. För Norges sista Mobil-mack är inte bara en radda bensinpumpar och en verkstad. Den är ett fridlyst minnesmärke över förlorad kärlek - över henne som riksvägen tog."Mytting är framför allt humorist, men ingen sorglös sådan, döden kan alltid dyka upp bakom nästa kurva. Han framträder som en landsbygdens vemodige gyckelmakare, på samma estrad som Mikael Niemi, för att ta ett svenskt exempel." Svenska Dagbladet"Norske Lars Myttings debutroman Hästkrafter är en välskriven historia om en hotande personlig tragedi, men det är också en öm kärleksförklaring till det där fyrhjulsdrivna djuret vi kallar bil." Helsingborgs Dagblad"Hästkrafter är oemotståndlig läsning." TransportarbetarenLars Mytting har bl.a. arbetat som musikjournalist och förlagsredaktör. Han är självlärd jaguarmekaniker och högtalarkonstruktör och bor utanför Oslo med fru, två barn och tre bilar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hästkrafter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lågmäld och väl berättad historia
  Johan Nygren, 1 februari 2018

  Jag läste boken eftersom jag tyckte om Simma med de drunknade av samma författare.
  Jag uppskattar den lågmälda tonen, den odramatiska (med några undantag) historien och den fina skildringen av den norska småstaden. Jag tänkte flera gånger på Anne B Ragdes Berlinerpopplarna. Jag tycker böckerna har mycket gemensamt. Rekommenderas.

 2. Bra ¿¿¿¿
  Anita Elisabeth, 7 september 2017

  Gillade att det var så mycket som hände på få sidor...
  Fint skildrat om miljön i Norge.
  Rekommenderas verkligen.
  Läs även hans andra böcker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Mytting