Passé : de ofrivilliga pensionärerna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2017-08-17
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
101 g
SAB
Dofg
ISBN
9789175036502
Passé : de ofrivilliga pensionärerna (pocket)

Passé : de ofrivilliga pensionärerna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-08-17
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Passé : de ofrivilliga pensionärerna Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Passé - De ofrivilliga pensionärerna gör tv-journalisten Marianne Rundström upp med gamla föreställningar om åldrandet och ifrågasätter ett åldersnojigt Sverige.

Varför ska en fullt frisk och pigg människa, som inget hellre vill än att fortsätta jobba, tvingas gå i pension? Idag lever vi allt längre. Forskning visar att dagens 67-åringar är som 57-åringarna var för ett par decennier sedan, trots det är pensionsåldern i princip densamma som för hundra år sedan, när bara ett par procent levde till sin pensionsdag. Vi lever allt längre - och det är inte gratis. Fler behöver bidra under längre tid om pensionspengarna ska räcka. Men då måste också arbetslivet välkomna den som frivilligt vill stanna kvar på jobbet och fortfarande har förmågan att arbeta.

I boken får vi bland annat träffa skådespelerskan Meta Velander, politikern Gudrun Schyman, nyhetsankaret Claes Elfsberg och åldersforskare Ingemar Skoog. Vi får träffa kraftfulla, ledsna, arga, erfarna, stridbara människor, fyllda av arbetslust, som hittar egna vägar till ett förlängt arbetsliv.

Mycket tyder på att förändringar är på väg. Kanske håller kompetens och erfarenhet på att bli eftertraktat? Forskarna pratar om att kunna jobba upp emot 90-årsåldern. Då kan man omöjligt vara passé vid 67.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Passé : de ofrivilliga pensionärerna
  2. +
  3. Farväl till arbetet : sociologiska perspektiv på meningen med att gå i pension

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farväl till arbetet : sociologiska perspektiv p... av Mattias Bengtsson, Marita Flisbäck, Anna Lund (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Passé : de ofrivilliga pensionärerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok
    Eva Holmberg, 5 mars 2018

    Bra bok för oss som upplever pensionstiden som förminskande och begränsande. Den bidrar och stärker genom lite upproriskt och glatt igenkännande, och ger så ny kraft till att söka egna nya vägar till ett aktivt liv i samhället så länge man vill och kan.

Visa alla 1 recensioner