Estrid (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om Valhalla (del 5)
Antal sidor
524
Utgivningsdatum
2017-07-04
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
283 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036748

Estrid

(33 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-07-04
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Estrid, den senaste delen i den älskade Sagan om Valhalla-serien, fortsätter kärlekshistorien mellan vikingatidens mest mytomspunna drottning och kung: Sigrid Storråda och Svend Tveskägg. Följ med till 900-talets vikingatid då Norden föds ur legendariska kungars strider, och Valhallas gudar ännu står starka mot de kristna. Två barn kan rädda världen från att störta ner i krig och kaos men striden om deras liv och själar är hård, och bara med makternas hjälp kan de överleva.

Sigrid härskar ensam och mäktig över sina marker i Götland. Som mor till Svitjods blivande kung är hon säker på sin och de gamla gudarnas makt. Men en fiende från förr har vävt ett nät av lögner. Dottern Estrid tas till fånga och Sigrid tvingas inse att hon inte ens kan lita på sina närmaste för att rädda sitt och barnens liv. Endast gudinnan Freja, och den man hon en gång älskade och fördrev, kan rädda henne från det öde som väntar.

När Estrid skändas av moderns svurna fiender försöker hon ta sitt eget liv. I sista stund får hon hjälp av sin fylgia att fly. Vägledd av den nyckfullaste av diser måste hon ta sig genom fiendeland till säkerheten på mors marker. På vägen dit möter hon en man som kan skänka henne det som mor både fruktar mest och längtar efter, sanningen om vem som egentligen är hennes far.

En förmögenhet i silver förmår Danmarks kung Svend Tveskägg att till slut lämna det England han alltid velat erövra. När han återvänder hem anfaller Erik Segersäll och han tvingas strida för sin kungakrona. Den enda som kan hjälpa Svend är kvinnan han hatar mest av allt - Sigrid Storråda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Estrid
 2. +
 3. Tyra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tyra av Johanne Hildebrandt (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Estrid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite trög
  Britt-Inger Ludvigsson, 21 november 2017

  Känner inte samma läslust som för de tidigare i serien. Lite trög och rörig, vet inte om jag eller författaren har tröttnat.

 2. Spännande
  Maria, 29 augusti 2017

  Den är svår att lägga ifrån sig precis som som andra böckerna. Innehåller allt, intriger, kärlek och krig. Älskar hela denna serien.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johanne Hildebrandt