Idun (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om Valhalla (del 2)
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2017-07-11
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
177 x 110 x 25 mm
Vikt
209 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036779

Idun

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-07-11
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sagan om prästinnan Frejas liv fortsätter. Hon valde att inte återvända till Vanaheim där hon växt upp. Och när hennes livs kärlek, Tor, svek henne, lämnade hon honom för att i stället tjäna Gudinnan.

Tor seglar med den svårt sjuke Frej till Alfheim. Alvaprästen har fått svartsoten som plågar både vaner och asar. Måhända finns det råd och hjälp hos Drottning Alfhild. I Alfheim rår även Freja - häxan som han inte sett sedan hon lämnade honom utan ett ord för femton år sedan. Det är inte ett möte Tor ser fram emot.

Han är plågad och bekymrad. Asarna har utkämpat hårda strider de senaste somrarna. Tors far, Oden, seglade iväg för att förhandla med kung Gorm om fred, men har inte återvänt. Likväl måste Tor, asarnas store hjälte, försöka förmå Freja att hjälpa honom. Bara hon har kraft att driva bort farsoten.

Men Freja är förändrad. Hennes makt har växt sig så stark att hon ser sig själv som Gudinna. Att träffa Tor väcker dock många dolda känslor. Freja vägrar att hjälpa asarna. Hon tänker stanna hos Alfhild som hon bistått under alla år. Här lever Freja med sina prästinnor och sin dotter Idun. Men när en båt kommer från Vanaheim och kallar henne hem tvekar hon inte. Svartsoten hotar att utplåna människorna på ön. Frejas syster, har tagit makten sedan översteprästinnan Snotra vägrat hjälpa de sjuka, behöver henne. Freja måste hem och rädda sitt folk. Men hennes högmod gör att Mångudinnan vänder Freja ryggen mitt under ett blot. Och Idun lockas till att överge sin mor. Freja står maktlös.

Utan Mångudinnans makt kan hon inte bota svartsoten. I sin svåraste stund får hon hjälp från underjorden. Dödsgudinnan Hel gör henne till sin. Freja får ett uppdrag - att finna Bringisgamen. Bara detta legendomspunna smycke från forntiden kan ge Freja kraft att bekämpa svartsoten och den kvinna som sänt denna förbannelse över asar och vaner: häxan vid kung Gorms sida. Freja vet inte var hon ska söka. Det enda hon vet är att utan Bringisgamen går både asar och vaner under.

Idun är den andra delen i Johanne Hildebrandts mäktiga bronsålderstrilogi. Det är en andlöst spännande roman om kärlek, maktkamp och systerskap. Om urtida magi och gudar som tampas med samma saker som vi gör idag: svek, ilska, lögner, lust och längtan.

Johanne Hildebrandt är journalist, författare, debattör och TV-producent med hela världen som sitt arbetsfält. 2001 gav hon ut den uppmärksammade Blackout som handlar om hennes år som krigskorrespondent på Balkan. Freja - hennes första roman - blev en stor framgång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idun
 2. +
 3. Freja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Freja av Johanne Hildebrandt (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Idun. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. köpte hela serien

  och nu kommit över de två första inbundna, dubletter, de kom ut 16 år sedan, trycktes 2002 förlag: forum
  Jag trodde det va nya, förstår inte återigen (det upprepas) varför skriver man inte att det är ny upplaga, nytryck, ny utgivning, något, det tycker jag, har som sagt åkt på o köpt böcker som lanseras o tror de är nya, så är det gamla man läst, men luras av helt nya omslag mm. förstår att det är sälj, men gillar det INTE
  ¿¿.
  .
  / JE

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanne Hildebrandt