Slutet på sommaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Årstidskvartetten (del 1)
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2017-08-17
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037264

Slutet på sommaren

(131 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-08-17
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För UltiMatum tilldelades Anders de la Motte Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015. Nu är han tillbaka med Slutet på sommaren, en fristående spänningsroman om gamla oförrätter och djupt begravda hemligheter.En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten.Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande.Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slutet på sommaren
 2. +
 3. Höstdåd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höstdåd av Anders De La Motte (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Slutet på sommaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Detaljrik deckare
  Annie, 5 juli 2020

  Jag hade höga förväntningar på den här boken, men jag tycker att den blir intressant först när 100 sidor återstår. Boken innehåller oerhört mycket detaljer - detaljer som jag inte tycker för historien framåt. Dessutom tycker jag att slutet inte riktigt håller, med tanke på hur boken början. Om man däremot gillar deckare med ett mer sakta tempo och mycket detaljer kan nog detta passa. Jag kommer dock inte att läsa något mer av Anders de la Motte.

 2. Slutet på sommaren
  Maria S , 15 juli 2019

  Mycket bra bok spännande upplösningen ej uppenbar
  En ny författare jag inte hört om men uppföljande böcker köptes in direkt. Helt klart läsvärd

 3. Spännande
  Sam Torkamani, 10 oktober 2018

  För en vecka sedan beställde jag hem boken och har nu på morgonen läst färdigt den. En bok jag inte ville sluta läsa, den hade en bra drivkraft som fick läsaren att hålla sig fast till berättelsen. Jag rekommenderar den här boken för läsare som är ute efter spänning!

 4. Berg- och dalbana!
  Ann J, 1 mars 2018

  Började bra, sjönk i tempo och innehåll, men tog sig på slutet. Är nog lite besviken eftersom jag läst så många bra omdömen om författaren men tveksamt om jag köper fler böcker av honom. Rekommenderas med lite förbehåll.

 5. Det blir fler!
  Kawatski, 3 januari 2018

  En författare som jag kommer att läsa mera av.
  Mycket välskriven bok, med fantastiska miljö- och personbeskrivningar, spänning från blad ett. Att det dessutom utspelar dig i Skåne är härligt, trots att det handlar om mord.

 6. Slutet på sommaren
  Strulputte, 18 december 2017

  Inte alls lika bra och spännande som de tidigare böckerna, Memorandom och Ultimatum.
  Verkar som att författaren mest har skrivit ihop det på sin fritid.
  Ett 5-årigt barn försvinner nästan spårlöst, hans storasyster söker honom genom hela boken.
  Letar och letar. Först på de sista sidorna avslöjas hur försvinnandet gått till.
  Ganska så absurt slut. Men du kanske tycker om boken - läs den!

 7. Slutet av boken
  Johan Sundin, 24 oktober 2017

  En sträckläsare som börjar i ett lugnt tempo men byggs sakta men säkert upp till en dramatisk avslutning under bokens sista sidor. Med 100 sidor kvar går boken inte att lägga ifrån sig. De la Motte skriver vackert om småstaden...

 8. Överraskad
  Ms Harmony, 22 oktober 2017

  Har tidigare bara läst Gejm som jag inte blev så förtjust i. Den här tycker jag var enormt bra. Det märks att författaren utvecklats sen debuten. Sätter en 4a då jag är ganska säker på att de la Motte kommer att fortsätta leverera. Vill ha kvar möjligheten att ge ett bättre betyg.

 9. Stark och välberättad
  Sparsmakaren, 21 september 2017

  En väldigt positiv läsupplevelse. Dels för att man kommer in i värld som känns så levande så man nästan kan ta på den. Det hjälper så klart att själv ha lite minnen av det åttiotal som en stor del av handlingen utspelar sig under men det är något i de la Mottes öga för detaljer som gör att man nästan kan känna dofterna av det Skåne som skildras.

  Men den stora behållningen var hur intelligent historien var uppbyggd. Många kan skriva fascinerande intriger som får en att vända blad för ... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte