Duktiga flickors revansch (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-10-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 109 x 14 mm
Vikt
123 g
SAB
Ohja
ISBN
9789175037370

Duktiga flickors revansch

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-10-12
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.

I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Duktiga flickors revansch
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Duktiga flickors revansch. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tillgänglig med nya perspektiv på feminism
  Sara, 3 november 2020

  Boken är full av olika perspektiv på feminism. Ifrågasätter att vänstern fått äga begreppet, genom sin bok ger hon ett breddat begrepp och kan därför göra att fler känner sig hemma i inom feminismen.
  Boken är personligt skriven och berättar även att författarens eget arbete inom partiet har kantats av en hel del kamp.
  Boken behandlar de olika härskarteknikerna med beskrivande exempel. Och den ger upprättelse åt att vara en kvinna med höga ambitioner och vara motorn i utvecklingen.

 2. Bra feministisk diskussion
  Bokdjungeln , 16 juni 2018

  Jag fick första gången höra talas om Birgitta Ohlsson då jag var på en konferens med Amnesty i Norge. Hon nämndes för hennes arbete för homosexuellas rättigheter. Jag blev därför väldigt intresserad av att läsa denna bok, även om vi i andra frågor än mänskliga rättigheter inte står nära varandra politiskt. Jag tycker därmed att det är synd att hon drar in politiska ståndpunkter i boken. För varje parti kan säkerligen använda sin politiska ståndpunkt till fördel i den feministiska diskussionen... Läs hela recensionen

 3. För alla kvinnor som någonsin varit frustrerade

  Birgitta Ohlsson sätter i denna bok, ord på varför många av oss kvinnor blir frustrerade och känner att vi stångar oss blodiga.
  Den duktiga flickan behöver bättre förutsättningar att göra sitt jobb, hen behöver inte sänka sina ambitioner. När den duktiga flickan tvingas eller råds till att sänka sina ambitioner så dör en bit av hennes själ.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Birgitta Ohlsson