Duktiga flickors revansch (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-10-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 109 x 14 mm
Vikt
123 g
SAB
Ohja
ISBN
9789175037370
Duktiga flickors revansch (pocket)

Duktiga flickors revansch

Pocket, Svenska, 2017-10-12
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 21 december kl. 13:00 för leverans innan julafton - läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Krossa glastaket med duktighet

"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.

I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".

"Leve de duktiga flickorna - Redan första sidan i mitt exemplar Birgitta Ohlssons nya bok är randig av understrykningar. Så fortsätter det i nästan hela boken... Boken är en sorgsen och ilsken exposé över en gestalt som än i denna dag blir förbisedd, hånad, bortgift, fysiskt angripen, omsprungen i karriären och i skolan använd som buffert mellan stökiga pojkar - därav den vidriga beteckningen "kuddflickor". Vi sviker de duktiga, snälla och tysta flickorna." Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Duktiga flickors revansch
  2. +
  3. Livet enligt Dagny : i huvudet på en 104-åring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet enligt Dagny : i huvudet på en 104-åring av Dagny Carlsson, Helen Bjurberg (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Ohlsson

Bloggat om Duktiga flickors revansch