Vi mot er (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 2)
Antal sidor
524
Utgivningsdatum
2018-07-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
279 g
SAB
Hc
ISBN
9789175038377
Vi mot er (pocket)

Vi mot er

(35 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket Svenska, 2018-07-09
69
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här. Fredrik Backmans Vi mot er, den fristående uppföljaren till Björnstad, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi mot er
 2. +
 3. Vinnarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinnarna av Fredrik Backman (inbunden).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Vi mot er. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok man inte vill lägga ifrån sig

  AC:
  Precis som Björnstad är Vi mot er en fantastisk bok på många sätt. Fredrik Backman har en förmåga att måla upp och beskriva saker och händelser precis som det är. Han sätter huvudet på spiken och man är i hans berättelser. Det känns som att man träffat de personer och varit i de miljöer som beskrivs och Fredriks svarta humor är klockren.

  Jag vill följa karaktärerna i boken, jag vill veta hur det går för dem, jag vill läsa mer om allt och alla och till min stora glädje ska näs... Läs hela recensionen

 2. Är ettan alltid bäst?
  Kristofer Samdell, 16 april 2021

  Har du läst Björnstad måste du läsa uppföljaren Vi mot er. Då har du inget val. Har du inte läst Björnstad så gör det först. Då kan du förutom att närma dig tankar kring ishockey, sport och livet i allmänhet även utmana den gamla klichén - "är ettan alltid bäst?". Frågar du mig så är svaret jajemen. Ettan är bäst. Men boken Vi mot er är väl värd att läsa och ges varma rekommendationer till medmänniskor på vår ovala jord som funderar på hur det är att leva tillsammans med andra medmänniskor i någon form av social gemenskap kallad för samhälle.

 3. Backmans bästa
  Sandra R, 11 februari 2021

  Det är så mycket känslor i den här boken att det är svårt att värja sig. Ett måste för er som läst Björnstad.

 4. Helt galet bra!
  Snyggo, 2 oktober 2020

  Fredrik Backman. Jag behöver inte skriva mer än så egentligen. Fredrik har en förmåga att skriva så att man dånar. Alla dessa komplexa, sårbara, utsatta, härliga karaktärer. Beskrivningen av omgivningen, samhället och vad sporten betyder biter tag i sinnet. Att kunna väva ihop en sådan här historia med så mycket medkänsla för var och en av karaktärerna är enastående. En bok som berör.

 5. Imponerande
  Jens Lorenz, 30 augusti 2020

  Hej, jag är tysk och tycker mycket om boken, Backmans skrivstil är mycket ovanlig, men samtidigt mycket känslosam. Har läst hans bok på svenska och förälskade mig genast i Björnstad, i figurerna, i allt vad som finns att berätta om känslor och deras konsekvenser. Sune är en kul kille. Men Benji är den hemliga stjärnan i boken i mina ögon.

 6. Huliganvåld och finstämda människoöden som berör
  Evas bokhörna, 25 december 2019

  Vi mot er tar vid precis där den föregående boken Björnstad slutade. Vi får fortsätta följa ungdomarna och deras föräldrar på den fiktiva orten Björnstad, där bygdens invånare kämpar för att få behålla ishallen, sjukhuset, fabriken och jobben, samtidigt som ungdomarna lever med grupptryck, mobbning och hot om våld. Men mest av allt handlar boken om Vi mot Er, det vill säga om hockeyns betydelse för människorna i den lilla staden, och den stora match som väntar mot grannbygden Heds hockeylag, ... Läs hela recensionen

 7. Går rakt in i hjärtat
  Christina1974, 19 juli 2019

  Precis som Björnstad är detta en bok man inte kan släppa taget om. Väcker oerhört mycket känslor och tankar. Fredrik skriver så fantastiskt bra. Fängslar en in i boken. Jag väntar med spänning på fortsättningen.

 8. Fortsättningen på Björnstad. LÄS!
  josefine holsby (Höganäs), 31 december 2018

  En av de bästa böcker jag läst! Bra handling, bra språk och inte minst ett bra budskap! Har du inte läst den så gör det på direkten!

 9. Så satans bra
  Lars, 4 november 2018

  Denna boken är ännu bättre än den första.Träffar rätt i hjärtat. Tårar rinner utan att man tänker på det. Trots allt tufft i samhället så kan man se framtiden förändras till det positiva och bli mer samtida. Jag älskar Fredrik Backmans sätt att skriva.
  Lars

 10. Backman briljerar!
  Fanny Elisabeth Ekberg, 28 augusti 2018

  Backman kan ju inte göra, eller skriva, någonting fel! Så vackert och innerligt och spännande och allt däremellan. Björnstad var snäppet bättre, hockeyn får lite större plats i Vi mot er och intrigerna kan ibland vara lite förvirrande, men Vi mot er ligger fortfarande uppe i toppen!

 11. Dryper av politisk korrekthet
  Anni, 9 augusti 2018

  "Vi mot er" är så sprängfylld av svensk så kallad politisk korrekthet att jag har svårt att förstå om Fredrik Backman verkligen menar allvar eller om berättelsen egentligen är en drift med hela den jämställdhetsbesatta samhällsstrukturen. Språket växlar mellan att vara enkelt tillgängligt och omständligt upprepande. Den allvetande författaren vänder sig då och då direkt till läsaren med antydningar om vad som kommer hända i den därför ganska förutsägbara historien. Tyvärr tycker jag att den s... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman