En annan Alice (pocket)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2018-09-11
Förlag
Månpocket
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
What Alice forgot
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce
ISBN
9789175038513
En annan Alice (pocket)

En annan Alice

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-09-11
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I En annan Alice bjuder Liane Moriarty på samma vinnande blandning av igenkänning, humor och allvar som i succéerna Öppnas i händelse av min död och Stora små lögner (boken bakom HBO-serien Big little lies).

Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.

En annan Alice är en roman om chansen att få göra om och göra rätt. När Alice vaknar upp på gymmet är hon 39 år, inte 29. Hon tror att hon är nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen är hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmässa. Tio år har fullkomligt raderats från hennes minne - ett årtionde då hon uppenbarligen fått för sig att bli träningsfanatiker, då hon glidit ifrån sin älskade man Nick, då hon förlorat närheten till sin syster och på något sätt tappat bort sig själv. Alice måste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vän och syster hon en gång var.

"Återigen har Liane Moriarty skapat en historia som böljar, växlar, ändrar mål och riktning. Som både griper, berör och ställer viktiga frågor om vem man blivit som människa. Väldigt läsvärd och bitvis befriande osentimental."

Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En annan Alice
  2. +
  3. Jag kommer hem till jul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En annan Alice. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Feel good på hög nivå

    Liane Moriarty är bra på personbeskrivningar och även här lyckas hon ge en bra bild av Alice före olyckan. Har kanske lite svårt att förstå hur denna positiva och optimistiska människa så totalt kunde förändra personlighet under ganska få år, men hur som helst så kände man med Alice när hon inte kunde minnas sitt förflutna och varför hennes omgivning betedde sig så främmande ur hennes synvinkel. Boken är lättläst och underhållande - en riktig bladvändare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om En annan Alice