Feberdröm (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2018-10-16
Förlag
Månpocket
Översättare
Louise Thulin
Originaltitel
Fevre Dream
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789175038674

Feberdröm

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2018-10-16

Slutsåld

Mäktiga hjulångare flyter fram på en grumlig och febrig Mississippiflod. Bland förrädiska grund och tropiska sjukdomar lurar också långt värre faror. Ett uråldrigt släkte vampyrer livnär sig på folket längs floden, såväl fria som slavar.

Året är 1857 och Abner Marsh är en rederiägare med stora problem. I princip hela hans flotta har sjunkit och han är redo att lägga ner verksamheten, då en främling vid namn Joshua York dyker upp och erbjuder sig att köpa in sig i rederiet. Det skulle lösa Marshs problem, men York ställer också ett antal märkliga krav. Trots att han känner en viss tvekan inför förslaget, anser sig inte Marsh ha något annat val är att anta erbjudandet.

Tillsammans inleder York och Marsh bygget av ett fartyg som ska bli den största, ståtligaste och snabbast hjulångaren på Mississippi. De ger henne namnet Feberdröm och inleder en resa längs floden som ska visa sig ödesdiger för de båda rederiägarna.

Den nye affärspartnerns beteende börjar snart oroa Marsh. York sover hela dagarna och går på nätterna i land i mystiska ärenden längs floden. En natt ser Marsh honom torka av sig blod då han kommer tillbaka till båten. Men Marsh anar inte att York i själva verket är den siste han ska vara orolig för. Snart inser han att han gett sig in i något han inte kunnat föreställa sig i sina värsta mardömmar.

George RR Martin skrev Feberdröm 1982, och den har sedan dess stadigt vunnit större publik världen över, liksom hans mästerliga fantasyserie Sagan om is och eld, som tv-serien Game of Thrones bygger på. Bredvid Anne Rices En vampyrs bekännelse är detta en av de absolut största moderna klassikerna i vampyrgenren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Feberdröm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    Nico R, 9 januari 2024

    Najs unik bok med en stark första halva men slutet var en besvikelse. Rekommenderar starkt ändå, min första vampyrroman och förvänta mig inte så bra som det här

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av George R R Martin