Filmen i Sverige : en historia i tio kapitel och en fortsättning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
3. uppl.
Förlag
Dialogos Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
286 x 227 x 25 mm
Vikt
1855 g
SAB
Imb-c
ISBN
9789175041582
Filmen i Sverige : en historia i tio kapitel och en fortsättning (inbunden)

Filmen i Sverige : en historia i tio kapitel och en fortsättning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2003-03-01

Slutsåld

Filmen i Sverige är en bred översikt av den svenska filmhistorien, dess genier och konstverk, dess melodramer och munterhet, folkliga framgångar och vulgära trivialiteter, dess växlande ekonomiska och sociala konjunkturer, dess produktionsförhållanden och publika relationer, dess kreativa kriser och dundrande debatter, dess storhet, förfall och reformer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Filmen i Sverige : en historia i tio kapitel och en fortsättning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig filmbok
  Molloy, 7 april 2006

  Leif Furhammar ägnade ett flertal år av sitt liv åt missionen att se varenda svensk film som hade gjorts. Mycket av det kolossala arbetet resulterade i bitar av Filmen i Sverige.

  Boken är genomgående skriven med passion av ett så eldigt slag att jag stundtals är rädd att lågorna ska sätta eld på min egen lilla dvd-samling.
  Genomgången av svensk filmhistoria överraskar ofta. Många gånger under läsningens gång är jag lite måttligt intresserad av det avhandlade men Furhammar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Leif Furhammar

 • Sex, såpor och svenska krusbär : television i konkurrens

  Leif Furhammar

  När TV3 startade nyårsafton 1987 inleddes en mentalitetsförändring som inte bara omfattade Tv utan hela det svenska folket. Den kommersiella televisionen ändrade raskt på normerna för vad som var tillåtligt, allmäntelevisionen tvingades hänga med ...