Vi åt aldrig lunch (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Dialogos Förlag
Illustratör/Fotograf
Gunna Grähs
Illustrationer
ill.
Dimensioner
217 x 144 x 27 mm
Vikt
620 g
SAB
Kt-c
ISBN
9789175041643

Vi åt aldrig lunch

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2004-08-01
212 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mellan koja och slott går vägar som Lilian Ryd utforskar i sin roliga bok om kulturmönster i norr och söder och bland hög och låg. Vardagsfenomen som städning, promenader och lunchätning blir underhållande belysta. Men också religion, pengar, sjukdom och jämlikhet skärskådas. Författaren lägger ett pussel där egna erfarenheter av geografiska och sociala resor knyts ihop med historiska fakta. Hon hittar nya och fascinerande infallsvinklar på både små missförstånd och stora kulturskillnader i vårt land.

Lilian Ryd utkom 1995 med den uppmärksammade och prisbelönta Kvinnor i väglöst land, en skildring av nordsvenskt kvinnoliv från 1800-talet fram till 1950. I sin nya bok anknyter hon tidsmässigt till den genom att undersöka 1950-talets roll som vattendelare mellan gammal och ny världsbild, och visar på vad som försvann och vad som ännu finns kvar och påverkar oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi åt aldrig lunch
  2. +
  3. Urfödan : om självhushållets mat hos folk i Lappland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Urfödan : om självhushållets mat hos folk i Lap... av Lilian Ryd (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi åt aldrig lunch. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rolig och tänkvärd
    ia5malka, 2 september 2011

    Jag läste stora delar av denna bok högt för min man - för att jag ville dela med mig av den roliga, underfundiga texten och för att jag visste att han inte skulle läsa den själv. Alla borde läsa den! Själv norrlänning som flyttat söderut och till storstan fann jag boken både rolig och tänkvärd. Det är en bok som gör att man börjar fundera över och diskutera alla de egenheter som vi i vårt avlånga land har.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vi åt aldrig lunch