Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2008-10-15
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Översättare
Claes-Göran Jönsson
Originaltitel
Barbarians to Angels
Dimensioner
215 x 142 x 19 mm
Vikt
400 g
SAB
Ka.33
ISBN
9789175042091
Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus (inbunden)

Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-10-15
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den gängse bilden av den fyra århundradena från Roms fall till Karl den stores rike är att perioden präglades av godtyckligt våld, laglöshet, folkvandringar, sjukdom och svält den mörka tiden. Men arkeologiska fynd på senare tid berättar något annat. De fyra hundra åren var mycket dynamiska och allt annat än mörka. Civilisationer nådde nya höjder i fråga om konst, teknologi, arkitektur, hantverksskicklighet, handel och lärdom. Den nyutvecklade plogen höjde jordbruksproduktionen till en nivå långt över romarnas, de byggnadstekniska innovationer möjliggjorde uppförandet av medeltida ståtliga katedraler och imposanta borgar och några av Europas ledande universitet växte fram. Många nya städer grundades, dessa urbana centrum utgjorde nav i vittförgrenade handelsnät, där allt från tyger och vapen till bärnsten och kryddor bytte ägare. Under denna så avgörande epok utvecklades också den moderna kristendomen. Peter S.Wells är professor i antropologi vid University of Minnesota samt en av världens ledande auktoriteter vad gäller den romerska eran och tiden efter imperiets upplösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus
 2. +
 3. Dracula : myt och verklighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dracula : myt och verklighet av Katarina Harrison Lindbergh (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte särskilt upplysande
  Fronko, 18 augusti 2016

  Författaren uttrycker att han vill belysa att Europa inte föll ned i ett svart hål efter romarrikets nedgång. Syftet är gott, men han gör det genom att spendera halva boken med att snacka om gravsättningar och fibulor. Det kanske känns kul för en arkeolog, men mig gav det inte mkt att läsa om det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Wells

 • Chess Improvement

  Barry Hymer, Peter Wells

  Written by Barry Hymer and Peter Wells, Chess Improvement: It's all in the mindset is an engaging and instructive guide that sets out how the application of growth mindset principles can accelerate chess improvement. With Tim Kett and insights fro...