Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2008-10-15
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Översättare
Claes-Göran Jönsson
Originaltitel
Barbarians to Angels
Dimensioner
215 x 142 x 19 mm
Vikt
400 g
SAB
Ka.33
ISBN
9789175042091
Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus (inbunden)

Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-10-15
251
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den gängse bilden av den fyra århundradena från Roms fall till Karl den stores rike är att perioden präglades av godtyckligt våld, laglöshet, folkvandringar, sjukdom och svält den mörka tiden. Men arkeologiska fynd på senare tid berättar något annat. De fyra hundra åren var mycket dynamiska och allt annat än mörka. Civilisationer nådde nya höjder i fråga om konst, teknologi, arkitektur, hantverksskicklighet, handel och lärdom. Den nyutvecklade plogen höjde jordbruksproduktionen till en nivå långt över romarnas, de byggnadstekniska innovationer möjliggjorde uppförandet av medeltida ståtliga katedraler och imposanta borgar och några av Europas ledande universitet växte fram. Många nya städer grundades, dessa urbana centrum utgjorde nav i vittförgrenade handelsnät, där allt från tyger och vapen till bärnsten och kryddor bytte ägare. Under denna så avgörande epok utvecklades också den moderna kristendomen. Peter S.Wells är professor i antropologi vid University of Minnesota samt en av världens ledande auktoriteter vad gäller den romerska eran och tiden efter imperiets upplösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus
  2. +
  3. Den långa medeltiden : de nordiska ländernas historia från folkvandringstid till reformation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den långa medeltiden : de nordiska ländernas hi... av Fredrik Charpentier Ljungqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från barbarer till änglar : de mörka århundradena i nytt ljus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte särskilt upplysande
    Fronko, 18 augusti 2016

    Författaren uttrycker att han vill belysa att Europa inte föll ned i ett svart hål efter romarrikets nedgång. Syftet är gott, men han gör det genom att spendera halva boken med att snacka om gravsättningar och fibulor. Det kanske känns kul för en arkeolog, men mig gav det inte mkt att läsa om det.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Från barbarer till änglar : de mörka århu...