Folklig botanik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2011-06-30
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Wadensjö, Andreas (red.) / Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
226 x 155 x 30 mm
Vikt
750 g
SAB
MZ
ISBN
9789175042244
Folklig botanik (inbunden)

Folklig botanik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-06-30
233
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I alla tider har föreställningar knutits till vilda och odlade växters undergörande och läkande kraft. Många av dem har spelat en viktig roll vid såväl kyrkliga som världsliga festligheter, vid uppvaktandet av det motsatta könet och som hjälpmedel för att förutsäga framtiden. Dessutom har de använts till och beretts för ändamål som idag ofta fallit i glömska: livsmedel, kryddor, djurfoder, kosmetika, byggnadsmaterial, redskap, textilier, leksaker etc.
Denna bok är något av en etnobiologisk bibel. Med hjälp av ett rikt källmaterial från folklivsforskare och botaniker har Ingvar Svanberg skrivit en uppslagsbok som ger svar på det mesta om vad vår flora har nyttjats och kan nyttjas till.
Ingvar Svanberg har tidigare givit ut flera böcker inom den i Sverige relativt nya disciplinen etnobiologi, det vill säga studiet av människans bruk av och föreställningar om växter och djur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folklig botanik
  2. +
  3. Däggdjur i svensk folklig tradition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Däggdjur i svensk folklig tradition av Ingvar Svanberg, Staffan Fridell (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Folklig botanik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Omfattande grundlig bok, som saknar växtbilder
    Niklas Ekestam, 20 januari 2016

    Svanbergs Folklig botanik är omfattande och tar upp en stor mängd Svenska växter och hur de använts historiskt. Dessutom har boken en grundlig introduktion till ämnesområdet etnobotanik och etnobotanikens historia.

    Om något saknas är det i så fall bilder på växterna, men då hade boken blivit för tjock. Ibland behöver man kolla upp vilken växt som avses med en flora eller en web-sökning, vid sidan av boken.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Folklig botanik