Att utforska framtiden : valda perspektiv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Serie framtider
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2012-09-13
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Palme, Joakim (förf.) / Skovdahl, Bernt (förf.) / Svenfelt, Åsa (förf.) / Wangel, Josefin (förf.) / Westerholm, Erik (förf.) / Wästfelt, Anders (förf.) / Alm, Susanne (red.) / Palme, Joakim (red.) / Westerholm, Erik (red.)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
490 g
SAB
Op,003.2
ISBN
9789175042527

Att utforska framtiden : valda perspektiv

Inbunden,  Svenska, 2012-09-13
265
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Framtiden är en helt central del av vår tillvaro och föremål för ständig reflektion där människor fattar beslut. Självklart bör vi söka kunskap om framtiden också på vetenskaplig grund. Men samtidigt måste vi gardera oss: som forskningsobjekt är framtiden mycket speciell, eftersom den ännu inte existerar och det mycket få saker som vi kan veta med någon större säkerhet.

Framtidsstudier kan förekomma inom de flesta vetenskapliga discipliner men är också ett eget, om än löst sammanhållet, vetenskapligt fält rikt på diskussioner om perspektiv, teorier och metoder.

Boken ger en god bild av det mångfacetterade framtidsstudiefältet. Nästan varje kapitel presenterar ett eget förhållningssätt. Vi hoppas att boken kan stimulera till eftertanke och debatt, inte bara om framtiden utan också om vår egen tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utforska framtiden : valda perspektiv
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »