Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2013-02-13
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Balgård, Sture (form)
Dimensioner
220 x 141 x 24 mm
Vikt
560 g
SAB
200.9,Cm
ISBN
9789175042565
Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien (inbunden)

Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-02-13
269
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Österns religioner lockar och fascinerar. Där finns en stillhet och öppenhet på det andliga området som tilltalar vår tid. De religiösa traditioner som utvecklats i Indien och Ostasien vittnar om en djup respekt för människans andliga krafter och för den längtan efter inre utveckling som ger livet sammanhang och innehåll. Intresset för yoga, meditation och ayurveda visar att många söker sig till dessa kraftkällor för att få inspiration och nya perspektiv på tillvaron.

Österns religioner visar upp en mångskiftande bild av andligt liv. I Indiens rika tradition ingår hinduismens djupsinniga reflektioner över enheten i tillvaron, buddhismens meditation över begärens makt, jainismens absoluta krav på icke-våld och sikhernas hängivenhet för Gud och den heliga skriften. I Kina utvecklades konfucianismens krav på ömsesidig respekt i mänskliga relationer och taoismens följsamhet mot livets rytm. Japans religiösa liv präglas av shintos vördnad för naturens skönhet, men också av zenbuddhismens andliga mästare och de nya religionernas mångfald. Allt detta skildras i denna översikt över österns religioner, som kortfattat ger den historiska bakgrunden men främst vill visa hur religionerna påverkar livet i nutiden.

Christer Hedin undervisar i religionshistoria vid Stockholms universitet och har givit ut flera böcker om kristendomen och islams historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien
  2. +
  3. Buddhismen : religion, historia, liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Buddhismen : religion, historia, liv av Knut A Jacobsen (kartonnage).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bra översikt över österns religioner. kan vara till...
    LegionX, 4 juni 2013

    En bra översikt över österns religioner. kan vara till nytta för den som söker en religion eller som bara är intresserad av religion i allmänhet. dock inte så givande om du redan läst in dig på nån av religionerna som behandlas vilket kanske inte är så konstigt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christer Hedin