Den mediterande dalahästen : religion på nya arenor i samtidens Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2013-09-12
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Wadensjö, Andreas (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
292 g
SAB
C-c,200
ISBN
9789175042619
Den mediterande dalahästen : religion på nya arenor i samtidens Sverige (häftad)

Den mediterande dalahästen : religion på nya arenor i samtidens Sverige

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-09-12
247
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det samtida populärreligiösa landskapet i Sverige, det vill säga arenor med religiösa inslag utanför de etablerade kyrkorna, är stort och mångfacetterat. Religion finns idag på nya platser, som kursgårdar, hälsocentra och gym och kan uttryckas i till exempel healing, mindfulness, seanser, coaching och kroppsterapier.

Samtidigt blir gränserna mellan religiöst och sekulärt allt mer otydliga. Det populärreligiösa utövandet har en starkt förankring i äldre traditioner, men är också kreativt nyskapande som ett resultat av globalisering, sekularisering, individualism samt påverkan från psykologiska och terapeutiska skolor.

I Den mediterande dalahästen uppmärksammas den samtida populärreligiositetens utveckling med utgångspunkt i en lokalstudie i Dalarna. Religiösa uttryck speglar alltid sin tid, och ett av bokens syften är att diskutera hur religion uppfattas i vår tid och hur kristendomen präglat vår syn på vad som tillhör religion och vad som ses som vidskepelse eller övertro. För att förstå religion är det viktigt att studera dess praktiska vardagsuttryck.

Liselotte Frisk är professor i religionsvetenskap vid Högskolan Dalarna. Hon är ordförande i Nordiskt nätverk för forskning och information om nyreligiositet.
Peter Åkerbäck är doktor i religionshistoria och bedriver forskning om nya religiösa rörelser vid Högskolan Dalarna. Han arbetar också som studierektor i sociologi vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den mediterande dalahästen : religion på nya arenor i samtidens Sverige
 2. +
 3. De nya religiösa rörelserna - vart tog de vägen? : en studie av Scientologi-kyrkan, Guds Barn, Hare Krishna-rörelsen, Moon-rörelsen och Bhagwan-rörelsen och deras utveckling över tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt De nya religiösa rörelserna - vart tog de vägen... av Liselotte Frisk (häftad).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den mediterande dalahästen : religion på nya arenor i samtidens Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hela världen i Dalarna
  Anele V., 6 augusti 2014

  En nödvändig bok som avslöjar de nya religiösa arenorna i Dalarna och knyter an till hela Sverige och världen. Den andliga världen har blivit global samtidigt som den är glokal till sin praktik och författarna lyckas visa detta genom att gå in i aktuella exempel i Dalarna.
  Dalahästen på bokens omslag har fått ett tredje öga, som ett kastmärke och en vinkning till alla de trender som kan hittas i den andliga sfären, i en svensk småstad på 2000-talet.
  Intressant och lärorikt!

Visa alla 1 recensioner