Svenska lejon (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2014-10-15
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
235 x 155 x 15 mm
Vikt
309 g
SAB
Ugfb
ISBN
9789175042749
Svenska lejon (inbunden)

Svenska lejon

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-10-15
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Även om lejon inte tillhör den skandinaviska faunan har människor i Sverige känt till dem åtminstone i tusen år. Både som viktig maktsymbol för härskare och som fabeldjur och metaforer. Sedan tidigmodern tid har de också funnits företrädda i Sverige, som gåvor från andra furstehus till svenska regenter som gärna låtit sig avbildas med lejon vid sin sida. Det är lejonets svenska historia som denna bok berättar om.

Det är en inte alltid uppbygglig berättelse. Många lejon i Sverige förde en ganska torftig tillvaro. Andra härdade ut under lång tid och blev omsjungna och lockade nyfikna skaror till menagerier och cirkusar. Några lejon har rent av blivit kändisar. De svenska lejonens öde genom tiderna säger oss en del om hur man sett på djur genom tiderna, men avslöjar förstås också mycket om oss själva och det samhälle vi lever i.

En underhållande och mycket rikt illustrerad bok med målningar och fotografier.

Boken om lejonens svenska historia har skrivits av Ingvar Svanberg som i sitt författarskap ägnat ett särskilt intresse för människans förhållande till djur genom tiderna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska lejon
  2. +
  3. Tusen år av invandring : en svensk kulturhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tusen år av invandring : en svensk kulturhistoria av Ingvar Svanberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska lejon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket fakta
    Anders S, 11 november 2014

    Kul för den som vill veta varför Lejonbacken och Lejonkulan har fått sitt namn och intressant att veta att det har funnits så många lejon i Sverige. Kanske boken hade vunnit på om lejons betydelse i heraldiken hade behandlats lite utförligare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Svenska lejon