Rätt och fel om våra pensioner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2015-09-30
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
210 x 128 x 8 mm
Vikt
130 g
SAB
Okca
ISBN
9789175042879
Rätt och fel om våra pensioner (häftad)

Rätt och fel om våra pensioner

Häftad Svenska, 2015-09-30
146
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det hörs många kritiska röster om våra pensioner. Det påstås ofta att pensionerna är för låga, för beroende av börsutvecklingen, missgynnar kvinnorna eller att systemet är alldeles för krångligt.

Har kritikerna rätt? Är det dags att än en gång reformera pensionerna?

Det är nu 20 år sedan riksdagen fattade ett principbeslut om ett helt nytt pensionssystem. Pensionssystem är långsiktiga åtaganden. Det är viktigt att systemet går att lita på, att det är stabilt.

Många vanligt förekommande påståenden bygger på missförstånd. De är felaktiga eller kan ibland vara varken rätt eller fel. Författarna reder ut vad som är sant och falskt. De går igenom konstruktionen, jämför med gamla system och diskuterar finansieringen och pensionsstorleken.

Agneta Kruse är universitetslektor i nationalekonomi vid Lunds universitet och Ann-Charlotte Ståhlberg är professor i nationalekonomi vid Institutet för social forskning, Stockholms universitet. Båda har forskat och undervisat om pensioner i många år och deltagit som experter i ett flertal pensionsutredningar, inhemska såväl som internationella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätt och fel om våra pensioner
  2. +
  3. Pensionsboken : den enkla vägen till bättre pension

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pensionsboken : den enkla vägen till bättre pen... av Fredrik Lanner (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna