Lärande för ledarskap : eller hur kommer kompetensen in i chefen och ut i o (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2015-10-08
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
216 x 140 x 14 mm
Vikt
318 g
ISBN
9789175042893
Lärande för ledarskap : eller hur kommer kompetensen in i chefen och ut i o (inbunden)

Lärande för ledarskap : eller hur kommer kompetensen in i chefen och ut i o

Inbunden Svenska, 2015-10-08
223
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Idag går nästan alla chefer igenom olika ledarskapsutbildningar. Men lönar det sig med chefsutbildning, undrar författaren.

Utgångspunkten är en stor studie med 550 chefer i nordiska företag. Hur kan man värdera nyttan av utbildningen? Hur mäter man resultat? Hur kommer kompetensen in i cheferna och hur förmedlas den senare vidare i chefernas ledarskap, i deras vardag? Går det att göra en systematisk koppling mellan karriärutveckling och deltagande i till exempel ledarskapsutbildning?

Svaren är positiva. Chefsutbildning ger resultat. Det visar sig att utbildningarna bidrar till två grundläggande typer av kompetens som ledare använder. Dessa byggs upp med olika modeller för lärande och de bidrar på olika sätt till resultat både för cheferna och för deras organisationer.

Boken är tänkt som stöd och nytta för dem som intresserar sig för ledarskap eller utbildning och utveckling av ledarskap.

Ett antal experter, främst inom HR, har bidragit med synpunkter.

Per Tryding, vVD för Handelskammaren, är en internationell ekonom från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och doktor från Institutet för lärande vid Aarhus universitet i Danmark. Han har jobbat med utbildningsfrågor under större delen av sitt yrkesliv och har styrelseerfarenhet från både svensk och internationell grundskola, högskola och ledarskapsutbildning. Han har genomfört utvärderingar av större chefsprogram både i Sverige och utlandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande för ledarskap : eller hur kommer kompetensen in i chefen och ut i o
  2. +
  3. Myten om det medfödda ledarskapet : utveckla den fjärde kompetensen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det medfödda ledarskapet : utveckla de... av Martin Ehdin (häftad).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »