Landet Lagom och framtiden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2016-02-08
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
225 g
SAB
330.9485,Qad
ISBN
9789175042985
Landet Lagom och framtiden (häftad)

Landet Lagom och framtiden

Häftad, Svenska, 2016-02-08
146
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den politiska situationen i Sverige har förändrats ganska drastiskt de senaste åren. Svenskarna är allt mindre optimistiska inför framtiden. Integrationspolitiken har inte kunnat matcha den generösa flyktingpolitiken. Bristerna i bostadsbyggande och infrastruktur hotar den fortsatta ekonomiska utvecklingen. Digitalisering och globalisering ställer nya krav. Allt färre ska försörja allt fler.

Den snabba samhällsutveckling, bristande förmågor och ängslighet har lett till att landet i alltför många frågor backat in i framtiden

Men loppet är inte kört för Sverige, säger Kurt Lundgren. Sverige borde ha mycket stora chanser att vara ett av världens bästa länder också på sikt tack vare vårt institutionella arv i form av fungerande marknadsekonomi med väldefinierad äganderätt, politisk demokrati, institutioner som är inkluderande och garanterar människors lika rätt samt ett fungerande rättssystem. Men det gäller också att detta arv förvaltas och utvecklas. Vad som tagit lång tid att bygga upp kan också snabbt brytas ned.

Kurt Lundgren behandlar frågan om Landet Lagom kan vara bäst utifrån ett strukturerat institutionellt perspektiv och han försöker precisera vad som fordras och vad vi ska försöka undvika för att vi också i framtiden ska bo i ett av världens bästa länder. Han efterlyser visioner och handlingsplaner utifrån ett hypotesbaserat ledarskap. Visioner måste kopplas samman med strategier och handlingsplaner.

Kurt Lundgren har en bakgrund som civilingenjör, nationalekonom, tillväxtanalytiker och professor i IT-infrastrukturekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landet Lagom och framtiden
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kurt Lundgren