Rytm : en filosofisk tänkebok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-08-17
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Balgård, Sture (form)
Dimensioner
215 x 143 x 15 mm
Vikt
299 g
SAB
Dd
ISBN
9789175043067
Rytm : en filosofisk tänkebok (inbunden)

Rytm : en filosofisk tänkebok

Inbunden Svenska, 2016-08-17
223
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken om rytm är unik såtillvida att något liknande inte finns utgivet tidigare varken på de nordiska språken eller på engelska. Den är närmast utformad som en slags tänkebok som tillför nya aspekter på rytmens betydelse för kultur och livsuppfattning. Lika viktig som takten och rytmen är inom musiken är den också inom andra områden av mänsklig kultur.

Boken belyser på så sätt även mindre självklara aspekter av livet och världen omkring oss som är beroende av rytm. Den är ett kunnigt, känsligt, poetiskt och underhållande hyllning till Homo rhytmus den rytmiska människan, och texten vill inspirera till spekulation och egna funderingar.

Efter en inledning med distinktioner och definitioner kommer några röster om rytm till tals. Skapelsens, naturens och kulturernas rytm berörs i kreativa kapitel. Rytmens betydelse för idrott, lek, musik och dans tas upp liksom dess inverkan på rit och kult. Rytmens relation till skrift, ord och tal är ju fundamental vilket också avhandlas i ett kapitel.

I boken berättas det även om rytmens påverkan och förekomst i vardagslivet. Avslutningsvis sägs något om problem och möjligheter för den som söker sin egen rytm i tillvaron.

Den som läser boken får följa med på en spännande bildningsresa som är fylld av fantasifulla, roliga och unika infallsvinklar.

Roland Hallgren är religionshistoriker och professor emeritus i religionsvetenskap vid Linnéuniversitetet i Kalmar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rytm : en filosofisk tänkebok
 2. +
 3. Wienkretsen : filosofi vid avgrundens rand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wienkretsen : filosofi vid avgrundens rand av Karl Sigmund (inbunden).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roland Hallgren

 • Plats och känsla

  Roland Hallgren

  Välkommen till en tänkebok om hur människor upplever sina favoritplatser och om platsens betydelse i våra liv. Texten tar upp förhållandet mellan plats och personliga känslor. Människans födelseplats och en dödsplats väcker existentiella tankar oc...

 • På jakt efter livets essens - - om spekulerande grundskolebarn

  Roland Hallgren

  Denna bok beskriver och analyserar grundskolebarns attityder till livet. Vad är de rädda för och vad längtar de efter? Hur är barnens attityder till kamrater och till Gud? Kanske är det så att morgondagens folkliga religion kan skönjas i barnens g...

Bloggat om Rytm : en filosofisk tänkebok