Bestiarium : en medeltida djurbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2017-11-03
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
222 x 156 x 27 mm
Vikt
663 g
SAB
Mzd,Ug
ISBN
9789175043241

Bestiarium : en medeltida djurbok

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-11-03
263
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En mycket vacker bok. Vilken sällsam värld de levde i, medeltidsmänniskorna! För dem var drakar, enhörningar och gripar lika verkliga som apor, hundar och elefanter. Bestiarierna, medeltida djurböcker, skiljer sig markant från vår tids djur- och naturböcker. De handlar mer om hur människan ska leva sitt liv och ger förklaringar till vad de olika djuren symboliserar.

Riktiga djur skildras sida vid sida med rena fabelväsen. Djuren beskrivs var och en för sig men beskrivningarna leder ofta till moraliska tolkningar, vad som var verklighet eller fantasi spelade inte så stor roll. Många av djuren, till exempel monstren, lever kvar som mytologiska figurer in i vår tids populärkultur.

Detta moderna bestiarium förenar det mesta och det bästa av de medeltida förlagorna. Varje djur beskrivs så som det kunde låta i originaltexterna, och korta essäer vid varje uppslagsord placerar varelserna i ett historiskt och kulturellt sammanhang.

Bilderna är alla hämtade ur bestiarierna och utgör en unik bildskatt.

Bo Eriksson som är historiker och författare, har specialiserat sig på medeltiden. Han har tilldelats Hertig Karls historiepris, Sveriges största, för att han förmedlat väsentlig historisk kunskap till en bred allmänhet och etablerat sig som en kunnig populärhistoriker av främsta klass.
Han är docent i historia vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bestiarium : en medeltida djurbok
  2. +
  3. Drakspår : på jakt efter världens mest kända reptil

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drakspår : på jakt efter världens mest kända re... av Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Eriksson